A magnézium koncentrátum egy igen sokoldalú készítmény, aminek használata a bőrön is megmutatkozik. A magnézium koncentrátum rendszeres használatától kipihentebb lesz, kevésbé fogja feszültnek érezni magát, és csökken a depresszió és szorongás érzete is. A magnézium koncentrátum a cukorbetegségtől az ízületi fájdalomig, egészségügyi problémák egész sorára fejti ki hosszan tartó, de garantáltan jótékony hatását. Esetenként az általános közérzetre is olyan mértékű pozitív hatást fejthet ki, hogy az ember bőre szinte ragyog tőle. Mindemellett a magnézium koncentrátumnak vannak kifejezetten bőrszépítő előnyei is.

A magnézium koncentrátum, mint gyengéd bőrradír

Az első dolog, amit fontos tudni a magnézium koncentrátummal kapcsolatban, hogy ugyan olajos állaga van, de valójában nem olaj, hanem természetben is előforduló ásványi sók koncentrált oldata, ami magnézium-kloridot és vizet tartalmaz. A benne található számos, jótékony hatású ásványi anyagnak köszönhetően a magnézium koncentrátum síkos érzést kelt, és a bőrfelületen maradva sem tömíti el a pórusait.

Éppen ellenkezőleg, a magnézium koncentrátum tisztítja az apró, szabad szemmel nem látható elhalt bőrdarabkáktól eltömítődött pórusokat. A hámréteg mikroszkopikus darabkái miatt a bőr veszít a fényességéből, és az alattuk továbbra is fénylő színű, egészséges bőrrétegen láthatatlan réteg képződik.

A magnézium koncentrátumból egyes ásványi anyagok a bőr felületéről a bőrbe jutva táplálják a bőrt és az alatta levő szöveteket, míg más összetevői tovább szárítják az elhalt bőrt. A magnézium koncentrátum használata során lebontja az elhalt hámréteget a bőrfelülethez „tapasztó” fehérjéket, így a bőrön megszáradt sóréteg leöblítésével az elhalt hámréteg is eltávozik, ami egészségesebb bőrt eredményez, és a pórusokban is szabadabban mehet végbe a faggyúkiválasztás, ami egyúttal megakadályozza a bőrpír kialakulását, amelyek aztán pattanásokká és mitesszerekké alakulnának.

Magnézium koncentrátum a pattanások elleni harcban

A pattanást néha a bőr cukorbetegségeként is szokták nevezni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a pattanásos emberek cukorbetegek lennének, sem azt, hogy a cukorbeteg emberek feltétlenül pattanások. A pattanás okozta bőrpírért és bőrirritációért a kortizol nevű stresszhormon tehető felelőssé. A bőr reagál a mellékvese által termelt stresszhormonokra, miközben a bőr maga is termel stresszhormonokat. Magasabb vércukor-szint esetén a bőr stresszhormon-kiválasztása is fokozottabb. A bőrben termelt kortizol beindítja a hisztamin-kiválasztás folyamatát, és a hisztamintól a bőr a pattanások és pörsenések körül piros lesz.

A cukormentes, alacsony szénhidrát- és cukortartalmú étrend kedvezően hat a bőrre. De az egészségesebb étrend mellett érdemes magnéziumot is biztosítani a bőr számára. A szájon át bevitt magnéziumkészítmények is jót tesznek a bőrnek, de az így felvett magnéziumon az egész szervezet osztozik, mielőtt a bőr is részesülhet belőle. Emellett a szájon át bevitt magnézium egyik mellékhatása lehet a folyamatos hasmenés is!

A bőrre közvetlenül felvitt magnézium koncentrátum elsőként a bőrt látja el magnéziummal, és csak ezt követően, a bőrfelszín alatt körülbelül 25 sejtnyi mélyen meghúzódó bazális (bőrregeneráló) réteg alatti erekbe bekerülve osztozik rajta a szervezet.

Magnézium koncentrátum az arc finom barázdái és ráncai ellen

Az elhalt hámréteg kis darabkái nem csak a pórusokat tömítik el, de a barázdák és ráncok élein is összegyűlhetnek. A felső bőrréteg bármilyen módú leválásával (az elhalt bőrréteg eltávolításával) a ráncok élei kisimulhatnak, és kevésbé láthatók lesznek. Előfordul, hogy egy-egy barázda vagy ránc teljesen eltűnik. Tény, hogy az alfa-hidroxid savak a magnézium koncentrátumnál hatékonyabban távolítják el az elhalt bőrt, de a magnézium koncentrátum táplálja a bőrt, elősegíti a gyorsabb regenerációt, visszaadja természetes ragyogást, valamint kisimítja a bőrt. Száraz, érzékeny vagy zsíros bőr esetén a magnézium koncentrátum hatékonyan távolíthatja el a túlzott hámrétegleválás során keletkező bőrhibákat.

Ön tudja-e, hogy mekkora mennyiségű magnéziumra van szüksége? Magnézium szükséglet kalkulátorunk segítségével könnyedén megállapíthatja a szükséges mennyiséget. A kalkulátor használatához kattintson ide.

Magnézium koncentrátum a napsütéstől kialakuló szeplők ellen

Természetesen aranybarna vagy sötétbarna bőrtónus esetén ritkábban kell aggódni a pattanások és allergiás bőrirritációk miatt, mintsem a gyógyulófélben levő bőr színárnyalat változása miatt. A melatonin pigment (ami aranybarna, barna és fekete színű lehet) nem csupán a bőrszín tónusát határozza meg, hanem antioxidánsként csökkenti a gyulladást a sérült bőrfelületen. A gyönyörűen barnás árnyalatú bőrön nem gyakoriak a kiütések és szeplők, de a bőr regenerálódása során barnás vagy fekete foltok keletkezhetnek.

Bőrgyulladás esetén, a bőrön látható barnás, fekete foltok kialakulása ellen a legjobb módszer a napozókrém vagy napvédő kalap. A bőrgyulladás közvetlen napfénynek kitéve bizonyos bőrtípusú embereknél melatonin-túltermelést eredményezhet. A második legjobb megoldás a bőrfelület sérüléseinek kezelésére a magnézium koncentrátum.

A magnézium a test összes sejtjében – beleértve a bőrt is – elengedhetetlenül fontos az enzimtermeléshez. A bőrsejtek a gyulladásmentes állapot megőrzéséhez szükségük van a magnéziumra. Az alsóbb bőrrétegben egészséges, normális szintű pigmentet tartalmazó bőr képződéséért felelős enzimeknek szükségük van magnéziumra. És ha van egy fontos ásványi anyag, ami hiányozni szokott a szervezetből, az a magnézium.

A magnézium koncentrátum gyulladásos bőrfelületen történő éjszakai használata segít meggátolni a napfénnyel érintkezett bőr elváltozásainak kialakulását. Ázsiai bőrtónusú emberek számára kifejezetten javasolt fürdőzéshez, de a legjobb eredmény érdekében szintén javasolt a magnézium koncentrátum és a villanófényes kezelés (IPL) együttes alkalmazása is (a megfelelő hullámhosszú látható fény ellensúlyozza a káros ultraibolya sugárzás hatásait).

A magnézium koncentrátumra ne vigyen fel sminkréteget, és ne használja arctonikként sem. A magnézium koncentrátum teles felszívódásához legalább fél órára, illetve legfeljebb nyolc órára van szükség éjszakai pakolásként. A magnézium koncentrátum a test más részein alkalmazva is jótékony hatást fejt ki, de a gyulladásos területek kezelésében mondható a legeredményesebbnek.

Okoz égető érzést a magnézium koncentrátum?

Érzékenyebb bőrű embereknél a magnézium koncentrátum előhozhat enyhén égető, viszkető tüneteket. Az koncentrátum maga nem tartalmaz semmit, ami ténylegesen égeti a bőrt. Az érzés a nagykoncentrátumú sótartalma miatt jelentkezhet. A megoldás egyszerű. Hígítsa vízzel a magnézium koncentrátum oldatot. A magnézium koncentrátum nagykoncentrátumú vízoldat, ezért vízben teljesen oldódó, de hideg krémekkel is adagolható.