A magnézium nem csak jótékony, de létfontosságú is!

A szervezetnek szüksége van az alkáli sókra, mint például a magnéziumra a sejtek programozott sejthalála során vagy a méregtelenítés során a húgysav semlegesítéséhez. Egyúttal, ha nincs elég magnézium a szervezetben a méregtelenítő reakciók során, akkor a csontokból és a testből vonja ki. Tanulmányok kimutatták, hogy a magnézium az egyik leggyakrabban hiányzó tápanyag a szervezetben, elsősorban a kémiai anyagoktól szennyezett környezetünk miatt.

A kémiai és nehézfém szennyezésnek kitett emberek nagy mennyiségű magnéziumot ürítenek ki a vizelettel és problémájuk van az alacsony magnézium szintjükkel. A magnézium megvédi sejtjeinket a nehézfémektől, mint például alumínium, higany, ólom, kadmium, berillium és nikkel, ami mutatja, hogy miért is van szükségünk olyan sok magnéziumra a méregtelenítés során.

A magnézium nélkülözhetetlen a sejtjeink túléléséhez.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a magnézium szerepet játszik az agyszövetben felhalmozódott nehézfémek eltávolításában.

A magnézium létfontosságú a detoxifikáció egyik fázisához, mivel más ásványi anyagokkal együtt, mint például a cink, eltávolítja a káros nehézfémeket a testből.

Az is közismert, hogy a magnézium egy alapvető eleme a szervezet természetes öntisztító és méregtelenítő reakcióinak.

Ezért az Ősi Magnézium Koncentrátum, Gél vagy Fürdősó használatával a szervezet méregtelenítése biztonságosabb és hatékonyabb lehet. 

Ön elég magnéziumot visz be a szervezetébe? Magnézium szükséglet kalkulátorunk segítségével könnyedén megállapíthatja, hogy mennyi magnéziumra van szüksége. A kalkulátor használatához kattintson ide.