Miért a Magnézium Klorid?

Miért a Magnézium Klorid?

A magnézium-kloridot sok egészségügyi szakember „a fő magnéziumvegyület”-ként emlegeti, mivel ismert, hogy belsőleg és külsőleg alkalmazva is igen magas hatékonyságú.

A magnézium kétségtelenül szükséges az emberi szervezet működéséhez, viszont a magnézium különféle formáiról és ezek tulajdonságairól nem sok szó esik.

Nem minden magnéziumfajtának van meg ugyanaz a jótékony hatása. Mint minden étrendünkben fontos szerepet játszó ásványi anyag, a magnézium is sokféle szervetlen, illetve szerves alakban fordul elő a természetben.  Mindegyik forma hatékonysága különböző az emberi anyagcsere szempontjából.

 • A magnézium-oxidról, amelyet legnagyobb mennyiségben árusítanak étrend-kiegészítőként patikákban és drogériákban, kimutatták, hogy csak 4 %-a szívódik fel.1
 • Más magnéziumformáknak, főként a természetben előforduló magnézium-kloridnak, sokkal nagyobb a biológiai hozzáférhetősége.

A jobb hatékonyság és a jótékony egészségi hatások érdekében érdemes jól oldódó magnéziumformát választani. A magnézium-klorid különösen ajánlott gyors gyógyító hatása miatt. Ennek egy különösen biztonságos és természetes formája kapható most, tiszta, hamisítatlan magnéziumolaj vagy magnéziumos fürdősó formájában; mindkettőt az ősi, érintetlen tengerfenékről nyerik ki és vizsgálatokkal bizonyítják, hogy szennyeződéstől mentesek.

Ön tudja-e, hogy elegendő magnéziumot visz-e be a szervezetébe? Magnézium szükséglet kalkulátorunk segítségével könnyedén megállapíthatja napi magnézium szükségletét. A kalkulátor használatához kattintson ide.

Miért pont a magnézium-klorid?

Dr. Carolyn Dean, orvos, természetgyógyász, a The Magnesium Miracle (A magnézium-csoda) című könyv szerzője, a magnéziumterápia szakértője szerint a magnézium-klorid és egyéb szervetlen magnéziumsók fém-ligandum komplex formájában fordulnak elő, amelyekben a központi helyzetű fématom, ez esetben magnézium körül más vegyületek kötődnek.  Ezek a fém-ligandum vegyületek egy-egy „stabilitási állandóval” jellemezhetők, amely az ionos formába történő disszociációra való hajlamukat jelzi.

A stabilitási állandók értéke lehet egynél kisebb vagy akár megközelítheti a 20-at is. A magnéziumtartalmú étrend-kiegészítőkről beszélve, minél közelebb van a stabilitási állandó a 0-hoz, annál nagyobb a készítmény biológiai hozzáférhetősége. Az oldható komplexeknek alacsonyabb a stabilitási állandójuk, ezek könnyebben bomlanak le ionos formába, így nagyobb a biológiai hozzáférhetőségük. Ez nagyon lényeges, hiszen nem magnézium-klorid vegyületként, hanem szabad magnézium- és klorid-ionok formájában vagyunk képesek felvenni a magnéziumot.

A leggyakoribb magnéziumvegyületek stabilitási állandói

 • Magnézium-klorid            0
 • Magnézium-acetát           0,51
 • Magnézium-glukonát       0,70
 • Magnézium-laktát           0,93
 • Magnézium-malát           1,55
 • Magnézium-glukamát      1,90
 • Magnézium-aspartát        2,43
 • Magnézium-citrát             2,80

Source: Doctor Carolyn Dean, M.D., N.D. The Magnesium Miracle. New York: Ballantine Books, 2007; stability constants from http://george-eby-research.com/html/stability_constants.html

A magnézium-klorid hatékonyságára meggyőző magyarázatot kapunk ezeket az adatokat vizsgálva. A magnézium-klorid stabilitási állandója 0, teljesen ionizált állapotban fordul elő egy széles pH-tartományban, a 2-3-as alacsony pH-tól kezdve, amely a gyomorsavra jellemző, az enyhén lúgos, 7,4-es fiziológiás pH-értékig, amely a legtöbb extracelluláris testfolyadékra, pl. a szérumra és a nyirokra jellemző. 2

Fontos megjegyezni, hogy a bőr természetes pH-értéke enyhén savas, 4,5 és 6 között mozog, ez ideális közeget jelent a magnézium-klorid teljes ionizációja számára. Emiatt lehetséges külsőleg alkalmazott magnézium-klorid alkalmazásával a bőr alatti szövetekbe a magnézium optimális felvételét biztosítani, pl. a transzdermális magnézium terápia során.

A magnézium hatásossága és a felszívódás

A szakemberek és a vásárlók körében is gyakori kérdés, hogy pontosan hány % szívódik fel a bőrön át az Ősi Magnézium koncentrátumból, gélből illetve sóból? És mennyire hatékonyan szívódnak fel a külsőleg alkalmazott magnézium-klorid készítmények a szájon át szedhető készítményekkel összehasonlítva?

A diffúzióval kapcsolatban a Fick-törvény kimondja, hogy bármilyen oldat (pl. a magnézium-klorid koncentrátum) felszívódása a következő tényezőktől függ:

 • Az oldat koncentrációja
 • Az az időtartam, ameddig az oldat érintkezik a membránnal (pl. a bőrrel)
 • Egyéb változók, pl. a testfelszín mely pontján alkalmazzuk, az oldat hőmérséklete, stb.

Bár ezek a tényezők rávilágíthatnak azokra a körülményekre, melyek között a magnézium hatékonyan felszívódhat a bőrön át, de in vivo természetesen lehetetlen pontosan megmondani, hány milligramm jutott be. A szájon át beszedhető készítmények esetében ugyanígy lehetetlen teljesen pontos választ adni. Túl sok belső tényező befolyásolhatja azt, hogy pontosan mennyi magnézium szívódik fel és kerül a vérkeringésbe, és mindez milyen sebességgel történik, akár a szájon át, akár a bőrön át történő bevitelt tekintjük.

Mindennek ellenére, közismert, hogy az ásványi anyagok nagyon jól felszívódnak a bőrön át, és a külsőleg alkalmazott magnézium-klorid jótékony hatásai is jól dokumentáltak. Ez alapot szolgáltat a megfelelő eredmények elvárához. Ami pontosan mérhető, az a vér összetételére gyakorolt hatás, amelyet Dr. Shealy tanulmányában is vizsgáltak, ezzel párhuzamosan pedig az egészségi állapot azonnali javulását is tapasztalták, annak köszönhetően, hogy a sejtek magnéziumhiánya megszűnt.

Akinek bármilyen tapasztalata van a külsőleges magnézium-terápiával kapcsolatban, mind elismeri:

A magnézium-kloridból több felhasználható magnézium jut a sejtekhez, mint bármely más magnézium-formából, főként, ha a bőr az elsődleges beviteli út.

3

Nagy Magnéziumkúra csomag

Töltse fel szervezete magnéziumraktárait és csomag szállítása is ingyenes! Ősi Magnézium Koncentrátum a gyors magnéziumpótláshoz görcsök esetén, Testápoló, mely bőrápolónak is kiváló, Fürdősó a pihentető feltöltődéshez és Étkezési só.

ingyenes szállításIngyenes szállítás, akár 24 órán belül!

Akár már másnap otthonában, ráadásul ingyenesen! Amennyiben 14 óra előtt adja le rendelését, úgy a termék már a következő munkanap megérkezik Önhöz.

20 890Ft helyett most csak

13 570Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

img
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Mi befolyásolja a magnézium felszívódását?

Tudta? A magnézium felszívódását segíti többek között: a rágás a pürésítés a párolás A köztudat elsősorban a kalciumra fókuszál, és figyelmen [...]

Bővebben

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

A magnézium és az álmatlanság vagy insomnia

Néhány tény az alvási rendellenességekről, inszomniáról: A nők 63%-a, míg a férfiak 54%-a szenved álmatlanságtól legalább 2 alkalommal hetente Inszomnia [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

 • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
 • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
 • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
 • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
 • Természetes összetétel Természetes összetétel
 • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft