Oldal kiválasztása
Kalcium: Erősíti a csontokat és a fogakat, elősegíti az egészséges idegsejt- és izomműködést, segíti a vér alvadását, és segít a szervezetnek az ételt energiává átalakítani.

Esszenciális zsírsavak (EFA-k): Segítik a sejtépítést, szabályozzák az idegrendszert, erősítik a szív- és érrendszert valamint az immunrendszert, és segítik a szervezetben a tápanyagok felszívódási folyamatát. Az egészséges agyműködés és látás számára is alapvető fontossággal bírnak.

Vas: A hemoglobin-képződés, az oxigént szállító vörös vérpigmentek, valamint a mioglobin (az izmokban oxigént tároló fehérje) képződésének fontos elősegítője. A vashiány anémiás (vérszegénység) tünetek kialakulásához vezethet, ami fáradságérzetet, gyengeséget és ingerlékenységet idézhet elő.

Magnézium: Erősíti a csontozatot, szabályozza a szívritmust, támogatja az immunrendszer hatékony működését, és biztosítja az izmok és idegsejtek megfelelő működését.

Kálium: A nátriummal együttesen szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát, ami a megfelelő vérnyomás fenntartásában játszik fontos szerepet. Biztosítja az izmok és a szívritmus megfelelő működését, és idősebb korban csökkentheti a csontritkulás és vesekövek kialakulásának kockázatát.

A-vitamin: Fontos szerepet játszik a látás és a csontnövekedés során; segít a szervezetnek védekezni a fertőzésekkel szemben; biztosítja a szervezet számára az egészséges sejt- és szövetképződést és azok megfelelő működését, beleérve a hajat, a körmöket és a bőrt.

C-vitamin: Segít a vörösvérsejtek, csontok és szövetek képzésében és helyreállításában; egészségesen tartja gyermeke ínyét, és megerősíti a véredényeket, aminek a horzsolások gyógyulási folyamatában van jelentősége; felgyorsítja a szervezet felépülési folyamatait, erősíti az immunrendszert, és távol tartja a fertőzéseket. Emellett segít, hogy a szervezetben könnyebben felszívódhasson a vasban gazdag ételekből a vas.

D-vitamin: Elősegíti a kalcium és más ásványi anyagok felszívódását a szervezetben, biztosítja az erősebb fogakat és csontokat. Elengedhetetlen a gyermek fejlődése és a csontok képződése során. Emellett hormonként is működik, és szerepe van az immunrendszer egészségének megőrzésében, az inzulintermelésben, valamint a sejtnövekedés szabályozásában is.

E-vitamin: Szabályozza a szabadgyök-képződés folyamatát, melynek hiányában a sejtek sérülékenyebbé válhatnak. Fontos részét képzi a szervezet fertőzésekkel és betegségekkel szembeni védekezési mechanizmusának, nélkülözhetetlen a DNS, és más, anyagcsere-folyamatok helyreállításához.

Cink: Több, mint 70, az emésztési és az anyagcsere-folyamatot, valamint növekedést szabályozó enzim számára elengedhetetlen összetevő.