10 vitamin és ásványi anyag hiánya a tavaszi fáradtság hátterében

10 vitamin és ásványi anyag hiánya a tavaszi fáradtság hátterében

Előfordult már, hogy a fáradtság legyengítette és a mindennapjaira is hatással volt? Volt már olyan, hogy úgy érezte, az életminősége romlott a fáradékonysága miatt?

A fáradtság annyira elharapózhat, hogy az egyén képtelen a normális életvitelre, ez jellemző például a krónikus fáradtság szindrómában szenvedőkre is. Éppen ezért nagyon fontos feltárni a fáradtság okait, majd orvosolni azokat.

A fáradtság számos különböző egészségügyi körülményt kísérhet, ezért sok esetben nehéz megállapítani az okát. Kimerültség előfordulhat például vérszegénység, megfázás, influenza, bármilyen fertőzés, illetve bármilyen nagyobb szervi probléma, például szívbetegség, tüdőbetegség és májbetegség tüneteként. A fáradtság felbukkanhat hirtelen fogyás vagy nagy mennyiségű érzelmi stressz esetén is.

Ugyanakkor a fáradtság gyakran valamilyen vitamin- vagy az ásványianyag-hiányra vezethető vissza. Íme néhány ezek közül:

1. D-vitamin-hiány

Az immunrendszer gyengesége mellett a D-vitamin-hiány izomfáradtságot és a -fájdalmakat is okozhat.shutterstock_113845621

2. Vashiány

A vashiány vérszegénységet okoz, ami fáradékonyságot eredményezhet. A vörösvérsejtek zsugorodnak, és elveszítik képességüket, hogy oxigénnel lássák el a szervezetet.

3. Rézhiány

A rézhiány vérszegénységet okoz, ami fáradékonyságot eredményezhet.

4. Magnéziumhiány

Még az enyhe magnéziumhiány is okozhat fáradékonyságot. Ez a hiányállapot elég gyakori és sajnos semmilyen más anyaggal nem lehet pótolni, csak magnéziummal.

5. B-vitamin-hiány

A B-vitamin-hiány hírhedten befolyásolja az energia szintjét a szervezetben. Ennek az az oka, hogy sok B-vitamin ahhoz szükséges, hogy az élelmiszerek energiává alakuljanak át. A B-vitaminok közé tartozik a B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), a B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), a B6-vitamin (piridoxin), a B12-vitamin, a kolin, az inozit, a folsav és a biotin. Győződjön meg róla, hogy a B-vitamin tablettában, amit szed, mindegyik megtalálható legyen.

6. C-vitamin-hiány

Manapság nem túl gyakran hallunk olyan emberről, akinek C-vitamin-hiánya van. Mégis van, akinél fennáll ez az állapot, különösen a rákos betegeknél jellemző. Neil Riordan, aki az Arizoani Klinikán rákos betegekkel foglalkozott, megállapította, hogy mindegyiküknek olyan mértékű C-vitaminhiánya volt, amely egy intenzív 20 napos C-vitamin-kezelést igényelt a megfelelő szint helyreállítása érdekében.

7. CoQ10-hiány

A sztatin-típusúak mellett több más féle gyógyszer is hozzájárul a CoQ10 hiányhoz. Nehéz elegendő CoQ10-hez jutni az étrendből, ezért érdemes külső forrásból pótolni azt. A CoQ10-t nem tartják hivatalosan tápanyagnak, de számos funkcióval bír a szervezetben.

8. Cinkhiány

A cinkhiány szintén fáradékonyságot okozhat, mivel ez az ásvány a szervezetben több mint 300 különböző enzimatikus folyamathoz járul hozzá. Nélküle az enzimek nem működnek megfelelően – így az anyagcsere sem.

9. E-vitamin-hiány

Bár az Egyesült Államokban nem túl gyakori, de ez a hiány is okozhat fáradékonyságot.shutterstock_227550832

10. Káliumhiány

Elegendő kálium nélkül ingerültnek érezheti magát, izomgyengeséget és fáradékonyságot érezhet.

 

Az ilyen hiányállapotok okozta fáradtság elkerülése érdekében ajánlatos sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Nem véletlen, hogy akik sok zöldséggel és gyümölccsel egészítik ki az étrendjüket, megnövekedett energiaszintet tapasztalnak. Hiszen tudjuk, hogy az extra energiát nem energiaital elfogyasztásával, hanem az ásványi anyagok és vitaminok pótlásával érdemes megszerezni.

3

Nagy Magnéziumkúra csomag

Töltse fel szervezete magnéziumraktárait és csomag szállítása is ingyenes! Ősi Magnézium Koncentrátum a gyors magnéziumpótláshoz görcsök esetén, Testápoló, mely bőrápolónak is kiváló, Fürdősó a pihentető feltöltődéshez és Étkezési só.

ingyenes szállításIngyenes szállítás, akár 24 órán belül!

Akár már másnap otthonában, ráadásul ingyenesen! Amennyiben 14 óra előtt adja le rendelését, úgy a termék már a következő munkanap megérkezik Önhöz.

20 890Ft helyett most csak

13 570Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

Hogyan használhatjuk ki a D-vitamin jótékony hatásait?

Nyáron a pihenés mellett feltölthetjük a szervezetünket a Nap finom melegével és kiélvezhetjük áldásos hatásait is, pl. több D-vitamint tud [...]

Bővebben

A magnézium és az egészséges várandósság titka

De miért is olyan fontos a magnézium? Jelentős szerep jut neki a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék […]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0