3 nyomelem az allergia kezelésére

3 nyomelem az allergia kezelésére

Allergiás tünetek elsősorban akkor jelentkeznek, mikor a szervezet immunrendszere a környezetben fellelhető anyagok hatására túlműködik. Ilyen, allergiát kiváltó anyagok lehetnek a macskaszőr, por vagy pollen, melyekre az immunrendszershutterstock_1039352290ugyanúgy reagál, mintha baktérium vagy vírus lenne, és beindítja a hisztamin nevű vegyület termelését.

Mivel a hajlam örökletes, kialakulásáért a szülőket lehetne hibáztatni, azonban egyes orvosok úgy vélik, hogy az egészséges étrend és egyes nyomelemek segítségével az immunrendszer ellenálló képessége erősíthető, és egyensúlya helyreállítható, valamint megakadályozzák annak túlműködését is.

Mindezeket figyelembe véve, az alábbiakban vizsgáljuk meg részletesebben azon tápanyagokat, amelyek segíthetnek az allergiák leküzdésében. A legjobb eredmény érdekében javasolt az alábbi tápanyagokat beépíteni a rendszeres étrendbe.

A magnézium és az egyenletesebb légzés

Ez az ásványi anyag segít felszabadítani a tüdőbe vezető, elzáródott légutakat. Egy laboratóriumi vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy a súlyos magnéziumhiányban szenvedő állatok vérében a hisztamin-szint allergén anyagok hatására sokkal jobban megemelkedik, mint azoknál az állatoknál, amelyek megfelelő mennyiségű magnéziumhoz jutnak. Fontos, hogy amennyiben magnézium-tabletta segítségével pótolja a szervezete szükségleteit, a teljes bevitt mennyiség ne haladja meg a 350 milligrammot. Ugyanakkor a bőrön át felszívódó magnéziumnak is többféle formája ismert, melyeknél nem kell aggódni a bevitt mennyiség miatt, hiszen kikerülik az emésztőrendszert, így a hasmenés nem jelentkezik.

Napi mennyiség: 200 mg

A C-vitamin gátolja a hisztamin termelést

Kutatások igazolják, hogy a szervezet magas C-vitamin szintje csökkenti a hisztamin kiválasztásának mértékét, miközben a szervezet a kibocsátást követően gyorsabban le is bontja azt. Más vizsgálatok rámutattak, hogy a C-vitamin hiányának következtében a vér hisztamin szintje jelentős mértékben megemelkedik.

Napi mennyiség: 200 – 400 mg

A bioflavonoid is segíthet

shutterstock_1023529141Ezek a vegyületek közeli „rokonságban” állnak a C-vitaminnal, és segíthetnek a szervezetnek lecsökkenteni a kellemetlen tüneteket okozó hisztamin termelését. A bioflavonoidok vegyi összetétele hasonló az asztmás inhalálókban használt gyógyhatású készítményekéhez. A szakértők emiatt is javasolják az olyan, bioflavonoidokban gazdag ételek fogyasztását, mint a citrusfélék, cseresznye, vörös szőlő, brokkoli, a piros- és zöldpaprika, valamint gyógyteák.

Egészségügyi figyelmeztetés

  • Amennyiben szívbetegségben vagy veseproblémáktól szenved, feltétlenül egyeztessen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a magnézium-kiegészítők szedését. A napi 350 milligrammot meghaladó magnéziummennyiség szájon át történő fogyasztása hasmenéses tüneteket eredményezhet.
  • A napi 2000 milligrammot meghaladó C-vitaminmennyiség szedése esetén szintén hasmenéses tünetek jelentkezhetnek.
koncentratumerzekeny

Ősi Magnézium Koncentrátum Érzékeny Bőrre

Gyors segítség görcsök esetén.A napi használatú Ősi Magnézium Koncentrátum (közismert nevén Magnézium Olaj), a leghatékonyabb módja a szervezet magnéziumszintjének helyreállítására, mert könnyen beszívódik a bőrbe és az alatta lévő szövetekbe. Okos megoldás! Egy 200ml-es Ősi Magnézium Koncentrátum még napi intenzív használat mellett is kb. 2,5 hónapra elegendő.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

img
img

L. Ágnes: “Lábgörcsre, illetve stresszoldásra használom a termékeket. Minden nap használom, a görcseim elmúltak és sokkal nyugottabnak érzem magam. Ajánlani tudom csak mindenkinek, fantasztikus termékek, nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ősi Magnéziumra!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Magnéziummal kezelhető a szezonális allergia?

Az allergia kellemetlen dolog Íme, egy titkos fegyver, amivel felveheti ellene a harcot: a magnézium. Évente rengeteg ember szenved allergiás [...]

Bővebben

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0