Amikor csak megvan rá a lehetőség, vegyen részt egy úgynevezett mély-szövet masszázson. Az egészségügyi előnyei minden bizonnyal érdemessé teszik, és segítenek áthidalni a luxus és a szükséglet közötti szakadékot.
Ha úgy érzi, egy edzés után teste különösen fáj, kellemetlenül érzi magát, netalán lüktető fájdalmat érez térdében, vállában (akár egy korábbi sérülés következtében), az enyujtgyik megoldás (részletes kutatások alapján), ami enyhítheti ezeket a tüneteket, az a bőrön át felszívódó magnézium.
Sokszor rövidtávú megoldásként megfelel a nyújtás, jegelés és a külonböző krémek használata, ám
hosszútávon az izomgörcsök, fájdalmak elkerülése ellen ezen “gyógymódok” nem hatásosak.
Visszatérve a masszázs terápiához, vigyen magával magnézium gélt (testápolót, testvajat), ha egy relaxáló masszázzsal szeretné kényeztetni önmagát. Miért is fontos ezt magunkkal vinni? Annyi hihetetlen, orvosok által bizonyított előnye van a bőrön át felszívódó magnéziumnak, hogy csoda, hogy nem lett még trend belőle, vagy masszőrök (masszázs terapeuták) nem iktatták be szolgáltatásaikba.

Íme 6 a számtalan pozitív hatása közül:

1. Relaxáció
Az egyik legfontosabb ok, amiért az emberek masszázst kérnek, a relaxáció. Őszintén szólva, ki nem massz2tart lazító hatásúnak egy masszázst, igaz? A relaxáció, az izomfeszültség enyhítése, a stressz oldása és a hangulat javítása. Mindezek a tényezők tökéletes szinkronban vannak a magnézium pozitív hatásaival. Valójában a magnézium alkalmazható a mindennapjainkban, hogy enyhítse a stresszt és javítsa a hangulatot – annyira hatásos, hogy vizsgálatok kimutatták, a magnézium megfelelő mély depresszió esetén is. Ez a csodálatos ásvány bizonyítottan nyugtatja és semlegesíti a negatív érzelmeket, és felkészíti a testet arra, hogy ésszerűen kezelje a stresszt.

2. Lazítja a csomókat és enyhíti a húzódásokat
Egy másik nagyon népszerű indok, amiért az emberek többsége masszásra vállalkozik, az a csomók lazítása az egész testükben. Azok a fájdalmasan feszülő izomgömbök rendkívül rányomják bélyegüket egészségünkre és jólétünkre. Legyenek stressz vagy akár testmozgás miatt, a magnézium képes olyan szintre hatolni a szervezetben, ahova a puszta ujjak nem tudnak elérni.

Az izomszövetekben a megfelelő magnéziumszint jelentheti a különbséget aközött, hogy Ön irányítja az izmait vagy, ha úgy tűnik, azok saját magukat kontrollálják. A szúró érzés, a görcsösség és még a csomók is azt jelezhetik, hogy az izomsejtjei nem rendelkeznek elegendő magnéziummal ahhoz, hogy a kalcium átvegye az irányítást és spontán összehúzódásokat okozzon. Tehát könnyebbé teheti a terapeutái munkáját, ha természetes izomlazítót ad a masszázsodhoz. Így a rövidebb masszázsok sokkal hatásosabbak, és a hosszabb masszírozások sokkal tartósabbak lesznek.

3. Méregtelenítés
Nem csak a fent említett problémás csomókat szünteti meg, hanem méregtelenítő hatást is kifejt a szövetekre, és általánosságban nagy hatással van a test teljes relaxációjára.
Amikor fájdalom-csillapításra, valamint méregtelenítésre van szükség, a magnézium mindkettőben segít. Mivel a magnézium szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, enzimatikus reakciókat vált ki, természetesen elősegíti a celluláris méregtelenítést – ezért vannak olyanok, akik magnéziumhiány esetén kezdetben detox tüneteket éreznek. Fokozhatja a méregtelenítést magnézium használatával, akár szájon át szedve, vagy bőrön keresztül.

Bónusz: A fájdalom küszöböt is növeli egy kicsit, mivel a magnézium természetes idegi nyugtató és fájdalomcsillapító.

4. Dermatitis és akne
A statisztikák azt mutatták, hogy a bőrgyulladás és a bőrkiütés különféle típusai jelentősen emelkednek. A magnéziumról – pontosabban a bőrön át felszívódó magnéziumról – kimutatták, hogy regeneratív és gyógyító hatása van a bőrön. Az ásványi anyagok helyi alkalmazásának módszerét több ezer éven keresztül alkalmazták, hogy enyhítsék bőrbetegségek tüneteit. Az emberek még a mai napig fizetnek azért, hogy a Holt-tengerben, magnéziumban gazdag vízben legyenek. Tehát, ahelyett, hogy elutazna, miért nem használja ezt az információt és kombinálja a masszázskezelésekkel?

5. Sport sérülések és izomregeneráció
relaxÖn sportoló? Kemény edzések után fájnak az ízületei? Meghúzódott izmok és ínszalagok, feszültség alatt álló ízületek, zúzódások vagy csak a nagy intenzitású edzéssel járó általános kopás – mindez kezelhető lehet magnézium hozzáadásával, mivel természetes gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító tulajdonságokkal rendelkezik.

6. Napi magnéziumbevétel
Képzeljük el egy pillanatig, hogy a fent felsorolt opciók egyike sem vonatkozik Önre. Tegyük félre a pihenést, a fájdalomcsillapítást stb., és csak arra koncentráljunk, hogy a magnézium masszázshoz való hozzáadásával valójában olyan ásványi anyagot juttathat szervezetébe, amely annak létfontosságú. Ha úgy gondolja, hogy nem volt elég ideje a nap folyamán, hogy elegendő magnéziumot vigyen a szervezetébe, akkor egy masszázsterápia által felveheti a szükséges ásványi anyagokat.