“A magnéziumhiány hosszú távon befolyásolja a nőiség megélését”

“A magnéziumhiány hosszú távon befolyásolja a nőiség megélését”

Interjú Lazaridisz Georginával, a Health What Else alapítójával

Health What Else néven indította útjára táplálkozással és hormonegyensúly tanácsadással, a női ciklus tudatos megélésével és pozitív kezelésével foglalkozó programját Lazaridisz Georgina, aki szerint a magnéziumhiány nemcsak az alapvető életminőségünknek árt, de hosszú távon a női termékenységet is befolyásolja: közvetetten akár menstruációs zavarokat is okozhat.

Health What Else Lazaridisz Georgina

Magyarországon nem sokan hallhattunk még olyasmiről, amivel te foglalkozol: mi egy hormonegyensúly tanácsadó dolga?

Ehhez egy kicsit előbbről kell kezdenem: a nők szervezete alapvetően nyugalomra és állandóságra van berendezkedve. Ősidőktől kezdve az otthon légkörének megteremtése, az otthoni környezet rendben tartása volt a feladatunk, kiszámíthatóság és rendszer jellemezte a nők mindennapjait. A női test is hasonlóan épül fel: minden hónapban készen áll egy lehetséges megtermékenyítésre – ez az egész endokrin rendszerünk működésének alapja.

A mai világ ezzel szemben egészen más kihívásokkal szembesít minket, nőket. Folyamatos stresszel és magas társadalmi elvárásokkal élünk együtt, ahol a férfiakhoz hasonlóan kell edzenünk, ugyanannyi (vagy több) munkát elvégeznünk, több fronton helyt állnunk. A nők endokrin rendszere egyszerűen tiltakozik ezek ellen a külső behatások ellen, mert mindez ösztönösen ellenkezik a fogantatáshoz és a terhesség kihordásához szükséges biztonságos környezettel. A folyamat pedig általában a belső egyensúly felborulásához vezet.

Ebben igyekszem segíteni én: visszatalálni az egyensúlyhoz és táplálkozással, megfelelő edzésprogrammal felépíteni azt az életmódot, ami a legharmonikusabban tud működni a nőknél.

Hogyan kezdtél el ezzel foglalkozni?

Ahogy a legtöbb esetben, engem is a saját személyes történetem vezetett el idáig: több mint 10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, amitől súlyos vitamin és magnézium hiányom, később depresszióm is lett, és még sorolhatnám. Az egészséges életmód ugyanakkor 18 éves korom óta a mindennapjaim része, aminek köszönhetően nemcsak 10 kilót fogytam, de mára kívül és belül is jól érzem magam a bőrömben.

Hosszú utat tettem meg, aminek során megtanultam, hogyan függ össze a női ciklus szinkronja, a termékenység, valamint az egészséges életmód. A saját tapasztalataimat ötvöztem azzal a tudásanyaggal, amit közben elsajátítottam, ebből lett a Health What Else. Elmondhatom: azzal foglalkozom, amit szívügyemnek tekintek és igazán szeretek.

interjú Lazaridisz Georginával

Miért fontos, hogy a nők egyensúlyban éljenek a ciklusukkal?

A reproduktív éveikben járó nőknek havonta ismétlődő ciklikus mintájuk van. Ha ezt nem vesszük figyelembe és ellene cselekszünk, progeszteronhiány, ösztrogéndominancia és pajzsmirigyproblémák alakulhatnak ki. Minden probléma kihatással lesz a női ciklusra. A bélrendszerünk egyensúlya például meghatározza a hüvelyflóránk egyensúlyát. Ha a ciklusunkat követjük, és figyelembe vesszük, hogyan működik, akkor nem ellene cselekszünk, hanem azt segítve, és így sokkal egészségesebb, boldogabb és sikeresebb életet élhetünk.

Hogyan kapcsolódik ehhez a folyamathoz a magnéziumhiány?

A magnéziumhiány rengeteg embert érint, ráadásul sokan általában nem is tudják, hogy a problémáik hátterében ez áll. Magnéziumhiánnyal sokkal kevésbé tudjuk kezelni a stresszt is, ami veszélyezteti a peteérésünket, ez pedig az ovuláció hiányát okozhatja a szervezetben. Ha ez az állapot több hónapig fennáll, akkor elmaradhat a menstruációnk, nem lesz progeszteronunk, ami terméketlenséghez, depresszióhoz, PMS tünetekhez vezethet, sőt, akár súlyos csontritkulást okozhat, valamint rizikófaktornak számít a mellráknál is. Az ovulációra tehát nem csak azoknak a nőknek van szükségük, akik babát terveznek, hanem minden nőnek, aki egészségesen szeretne élni. A menstruációs ciklusunk az ötödik életjelünk nőként.

A női ciklus változásai hogyan függnek össze a szervezet magnéziumszintjével?

A szervezetnek a ciklus első napjától szüksége van magnéziumra. Ha egy nő sportol, akkor ez fokozott pótlást igényel. A magnézium a peteérés időszakában, valamint a ciklus utolsó fázisában is kiemelten fontos, amikor hajlamosak vagyunk ingerlékenységre, depresszióra. Ilyenkor a magnézium használata nagyban csökkenti és kezeli a tüneteket. Az erős menstruációs fájdalomra pedig kifejezetten a testápolóként is használható magnéziumos krém a megoldás.

Miért fontos a ciklusunk szempontjából, hogy megfelelő legyen szervezetünk magnéziumszintje?

A magnéziumnak nemcsak stressz és görcsoldó tulajdonsága van. Azáltal, hogy jobb minőségű alvást biztosít, termeli a melatonint a szervezetben, így az egészséges peték éréséhez is nagyban hozzájárul. A peteérés időszaka az egyik legfontosabb, hiszen ha ilyenkor megfelelően tudjuk kezelni a stresszt, akkor az ovuláció után jó minőségű sárgatestet kapunk, és így nem jön létre progeszteronhiány, és nem borul fel az egyensúly. A magnézium a GABA receptorok szabályozásában is segít, ami nagyon fontos a depresszióra hajlamos nőknél. Sajnos a nőket háromszor annyira sújtja a pánikbetegség és a depresszió, mint a férfiakat, ennek leküzdésére is jó megoldás lehet a magnéziumpótlás.

magnéziumhiány interjú Lazaridisz Georginával

Milyen, a ciklussal kapcsolatos problémákra lehet megoldás a magnéziumpótlás?

A magnéziumpótlás a terméketlenség, a PCOS, az erős menstruációs fájdalom, a Premenstruációs Szindróma fellépésénél mindenképpen döntő fontosságú. Mivel naponta kiürül a szervezetből, ezért szükséges a rendszeres utánpótlás.

Miért javaslod a magnézium pótlására az Ősi Magnézium termékeket?

Azért, mert belsőleg nem mindig tudjuk bevinni az elegendő mennyiséget, és a tapasztalataim azt mutatják, hogy sokan nem is igazán vannak tisztában vele, mennyi és hogyan szívódik fel a belsőleg bevitt magnéziumból. A külsőleg alkalmazott magnézium a véráramban azonnal kifejti hatását, és nem kell áthaladnia a bélrendszeren.

Neked melyek a kedvenc termékeid és hogyan, mikor használod őket?

Kedvenceim az OptiMSM-mel dúsított Ősi Magnézium koncentrátum, és a melatoninnal kiegészített testápoló. Szinte minden este használom őket, de főleg a ciklusom utolsó 5 napján, mert ilyenkor a PMS tünetek megszüntetéséhez elengedhetetlen. Nekem nem fáj a menstruáció, de amikor picit is érzem, akkor a ciklusom első napjain is bekenem velük az alhasam, ahol fájdalomcsillapítóként hat. A shea vajjal és mandulaolajjal készült testvaj is a favoritok közé tartozik.

A magnéziumnak ugyanis van egy olyan tulajdonsága, hogy csökkenti a méhfal megtisztulásában részt vevő prosztaglandinokat, amik az összehúzódásokat okozzák, így enyhíti a menstruációs görcsöket.

Kiknek ajánlod az Ősi Magnézium termékeket?

Túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenkinek! Nálunk például az egész család használja, az unokahúgomtól kezdve a 88 éves nagyszüleimig bezárólag. Minden vendégemnek szerepel a programjában az Ősi Magnézium valamilyen formában, tehát a reproduktív években lévő nőknek és a menopausán átmenőknek is messzemenőkig ajánlom, hiszen hatékony, gyors és praktikus megoldás, ami nemcsak a mindennapjainkat, hanem az életünket könnyíti meg.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

img
img

L. Ágnes: “Lábgörcsre, illetve stresszoldásra használom a termékeket. Minden nap használom, a görcseim elmúltak és sokkal nyugottabnak érzem magam. Ajánlani tudom csak mindenkinek, fantasztikus termékek, nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ősi Magnéziumra!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Időskori csontritkulás – Harcoljon ellene magnéziummal!

Csontjainkra már gyermekkorunktól kezdve figyelmet kell fordítanunk, hiszen életünk végéig nagyon fontos funkciót látnak el. Sajnos azonban napjainkra a csontritkulás [...]

Bővebben

Hogyan hat a magnézium a sportteljesítményre?

A magnézium egyértelműen alapvető fontosságú, mégis erősen félreértett és ritkán használt ásványi anyag a sportorvosok, edzők és sportoktatók körében, akiknek [...]

Bővebben

Egészséges ízületek MSM-el

  Az MSM (metil-szulfonil-metán) 34%-ban kénből áll - ez az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló ásvány az emberi szervezetben. A kén fontos [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft