Az alacsony magnéziumszint növelheti a törések kockázatát

Az alacsony magnéziumszint növelheti a törések kockázatát

Egy új tanulmány szerint a magnézium-kiegészítők alkalmazása a későbbi élet során megakadályozhatja a töréseket. A bristoli és a kelet-finnországi egyetemek kutatói felfedezték, hogy azoknál a középkorú férfiaknál, akik magas magnéziumszinttel rendelkeznek, majdnem felére csökkent a csonttörés esélye.

A vizsgálatban, ahol karakterisztikák szerint különítették el a csoportokat, 2245 férfi vett részt 42-61 éves kor között 25 éven keresztül. A kutatások azt mutatták, hogy akiknél a vér magnéziumszintje magasabb, a csonttörés kockázata 44%-kal kisebb.
Ahogy öregszünk, a csontjaink törékennyé válnak; a csonttörés a betegségek egyik legfőbb oka, különösen az idősek körében. Bár a kalcium és a D-vitamin létfontosságúak a csontok eshutterstock_467293838gészségéért, a tanulmány szerint a magnézium is döntő fontosságú, mivel a törések kockázata magasabb magnéziumszinttel csökkenthető.

Míg a magnézium számos élelmiszerben megtalálható, az egyre korlátozottabb étrendünk és a feldolgozott élelmiszerek az emésztési hatékonyság csökkenésével kombinálva, különösen az idősek esetében, azt jelenti, hogy az étkezéssel bevitt magnézium növekedése nem feltétlenül növeli a magnézium szérumszintjét.

Az Élelmiszer-összetétel és -elemzés című folyóirat kiemeli, hogy az intenzív gazdálkodás 1950 óta akár 80%-kal is csökkentette a zöldségek magnéziumtartalmát. A modern táplálkozásunk nincs jó hatással a magnéziumszintre; a koffein, az alkohol, a feldolgozott magvak és a cukor mind gátolják a magnézium felszívódását.
Az alacsony magnéziumszinshutterstock_157667576t a népességen belül gyakori. Az ásványvizsgálat során elvégzett laboratóriumi vizsgálatok 8 000 szőrmintán (magnézium, kalcium és toxikus tápanyagok vizsgálata) azt mutatták, hogy 70%-uknál a vártnál alacsonyabb magnéziumszint volt az egészségesen működő szervezethez képest.

Jari Laukkanen professzor, a Kelet-Finnországi Egyetem főkutatója elmondta:
“Az általános bizonyítékok azt sugallják, hogy az alacsony magnézium-koncentráció fokozhatja a törések jövőbeni kockázatát; mindazonáltal jól megtervezett magnézium-
kiegészítő vizsgálatokra van szükség ezeknek a lehetséges terápiás hatásoknak a kivizsgálására. ”
A magnézium csonttörésre gyakorolt hatásával kapcsolatos további kutatások hatással lehetnek a törésekre vonatkozó orvosi és közegészségügyi irányelvekre.

5

Ősi Magnézium nagy csomag

Mindent tartalmaz, ami a kényelmes magnézium pótláshoz szükséges, és a szállítása is ingyenes! Ősi Magnézium Koncentrátum a gyors magnéziumpótláshoz görcsök esetén, Testápoló, mely bőrápolónak is kiváló, Fürdősó a pihentető feltöltődéshez és Étkezési só. Kb. 5000 forintot spórolhat a termékek árán! És további 990 forintot spórolhat a szállításon. Így összesen kb. 6000 Ft-ot spórolhat!

ingyenes szállításIngyenes szállítás, 24 órán belül!

Akár már másnap otthonában, ráadásul ingyenesen! Amennyiben 14 óra előtt adja le rendelését, úgy a termék már a következő munkanap megérkezik Önhöz.

15 160Ft helyett most csak

9 990Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Az MSM 6 pozitív hatása

Akár bőrön helyileg alkalmazva vagy szájon át szedve, az MSM különösen népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek [...]

Bővebben

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

Mi befolyásolja a magnézium felszívódását?

Tudta? A magnézium felszívódását segíti többek között: a rágás a pürésítés a párolás A köztudat elsősorban a kalciumra fókuszál, és figyelmen [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft