Akár bőrön helyileg alkalmazva vagy szájon át szedve, az MSM különösen népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek kezelésére, mivel segíti a kötőszövetek kialakulását és támogatja az ízületeket, az inakat és az ínszalagokat. Természetesen ez csak egy az MSM számos kiegészítő jótékony hatása közül, amelyekből ebben a cikkben hat darabot gyűjtöttünk össze.

  1. terdKezeli az osteoarthritist (idült ízületi gyulladást) és az ízületi fájdalmat.

Az MSM egyik legismertebb előnye, hogy csökkenti az ízületi gyulladást, javítja az ízületek rugalmasságát és segít visszaállítani a kollagén termelést. A mozgásszervi problémák, ízületi gyulladások és fájdalmak, a merevség, a térd és hátproblémák, a korlátozott mozgástartomány a magyar lakosság körében is kiemelt probléma. A tünetek csökkentéséhez és az életminőség javulásához szükség van az MSM-re.

Az MSM előnye, hogy segít a szervezetnek új ízületi és izomszöveteket kialakítani, miközben csökkenti a duzzadást és merevséget eredményező gyulladásos tüneteket. Az MSM természetes és hatékony gyulladáscsökkentő a benne levő kénnek köszönhetően, ami hatással van az immunrendszerre és elősegíti a normál sejtműködést. A kén szükséges ahhoz, hogy sejtjeink káros melléktermékeket és felesleges folyadékot szabadítsanak fel, amelyek felhalmozódhatnak és duzzadást/érzékenységet okozhatnak.

Egy vizsgálat során 118 osteoarthritisben (idült ízületi gyulladás) szenvedő betegen vizsgálták az MSM ízületi fájdalmakra gyakorolt hatását, és a klinikai kutatások azt bizonyították, hogy placebóval összehasonlítva a 12 héten át adagolt MSM több javulást eredményezett a fájdalom, a duzzanat és az ízületi mobilitás terén. Az MSM-et napi háromszor 500 mg-os dózisban adták glukozaminhoz. Úgy tűnik, mindkettő biztonságosan csökkenti a gyulladást és a fájdalom intenzitását anélkül, hogy az emberek többségénél mellékhatásokat okozna. Ez teszi az MSM-et – különösen a glükózamin kombinációjával – kiváló természetes kezeléssé az ízületi gyulladások ellen.

2. Javítja az emésztési problémákat (pl.: áteresztő bélfal).

Az MSM segíthet az emésztőrendszer bélésének újbóli kialakításában és az egyes élelmiszerek gyulladásos/allergiás reakcióinak csökkentésében. Továbbá segít kezelni az aranyér okozta duzzanatot és fájdalmat is, elsősorban MSM-et tartalmazó gél és a teafaolaj alkalmazásával.

msm233. Javítja a bőrt és kezeli a bőrproblémákat, beleértve az orr hajszálértágulatával, fokozott faggyútermeléssel járó bőrgyulladást, allergiákat, sebeket.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy az MSM és bármilyen szilíciumszármazékot tartalmazó, helyileg alkalmazott krém együttesen csökkentheti a rosaceat (az orr hajszálértágulatával, fokozott faggyútermeléssel járó bőrgyulladás), a bőr elszíneződését, az allergiát vagy a lassú sebgyógyulást eredményező gyulladást. Az MSM segíthet csökkenteni a bőrpírt, megkönnyítve a rosacea-tünetek kezelését.

Bár egyelőre kevés tanulmányban bizonyították, de az MSM használata segíti a fiatalos megjelenést is, mivel a benne lévő kén a kollagéntermelés elengedhetetlen összetevője. Így az MSM részt vesz a ráncok megelőzésében, a hegképződés és a sötét foltok visszaszorításában. A ragyogó, fiatalos bőr és az MSM kapcsolatáról itt olvashat bővebben. Még jobb eredményt tapasztalhat az MSM bőrön való alkalmazásával, ha kombinálja azt más antioxidánsokkal, beleértve a C vitamint, az E-vitamint és az A-vitamint, amelyek segítségével új, egészséges bőrsejtek jönnek létre.

4. Csökkenti az izomfájdalmat és az izomgörcsöket.

Jó hír annak, aki aktív életet él, de izomfájdalomban szenved: a kutatások azt sugallják, hogy az MSM olyan természetes fájdalomcsillapító, amely segít megelőzni és kezelni az izomfájdalmat, lüktetést és duzzadást, miközben javítja a mozgékonyságot. Kimutatták, hogy segít az izom-helyreállításban testmozgás, sérülések, sőt, még műtétek után is – ám mégis akkor tűnik különösen előnyösnek, ha más gyulladáscsökkentőkkel együtt alkalmazzák.

Hogyan szünteti meg az MSM az izomfájdalmat? Ez ismét visszavezethető a kén szerepére a testben, amely nagyrészt az izmokat és ízületeket alkotó szövetek között tárolódik. Az MSM segít megjavítani a merev szöveteket az izmokban – amelyek az edzés alatt lebomlanak – és ezáltal megakadályozzák a duzzanatot.

Az MSM visszaállítja az izmok rugalmasságát és áteresztő képességét is, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok könnyebben áthaladhatnak a szöveteken, megkönnyítik a regenerációs munkát és eltávolítják a tejsavat, ami az edzés után “égő érzést” okozhat. Az eredmény tehát: sokkal kevesebb idő szükséges a regenerálódáshoz.

haj5. Segítheti a haj növekedését.

Ritkuló hajjal vagy kopaszodással küzd? Jó hír, hogy az MSM-ről kimutatták: elősegíti a kollagén és a keratinszint növelését, amelyek részt vesznek az új hajhagymák, hajszálak képzésében. A kollagén és a keratin gyakran megtalálható a hajápolási termékekben is, mivel ezek adják a haj erejét, tartósságát és “egészséges” megjelenését – illetve szerepet játszanak a hajhullás visszafordításában.

6. Segíti szervezetünknek megküzdeni a stresszel.

Hallott már olyan anyagokról, amelyek segítenek ellenőrizni, hogy a szervezet hogyan kezeli a stresszt? Az MSM hasonlóképpen működik, mivel növeli a gyógyulási és regenerációs képességünket testmozgás, stresszterhelés, sérülések, sőt műtétek után is. Csökkentheti a stresszből fakadó fáradtság érzését, támogatja az optimális hangulatot, az energiaszintet és a normális emésztést.

Ismerje meg az Ősi Magnézium MSM-et tartalmazó termékeit, amelyek segítenek nemcsak a fenti pozitív tulajdonságok megtapasztalásában, hanem az egézséges magnéziumszint fenntartásában is. Ha úgy érzi, szervezete magnéziumszintje alacsony, ellenőrizze azt pár perc alatt kitölthető kalkulátorunkkal!