Az öregedés lassítható

Az öregedés lassítható

Az öregedés egy bonyolult folyamat, mely az egész szervezetet érinti

shutterstock_172842560Egyre több bizonyíték születik arra, hogy egyes gének befolyásolják az élettartamot. A telomer a DNS ismétlődő részlete a kromoszóma végén. Úgy képzelhetjük el, mint a cipőfűző végén található műanyag rész, ami leárja a cipőfűzőt. Több kutatás azt igazolta, hogy létezik összefüggés a telomerek hossza és az emberi élettartam között.

A kromoszómák végein található telomer szakaszt úgy tekinthetjük, mint a sejtek „biológiai órája”. Ha a telomer szakasz rövidül, ez a sejtek öregedését okozza. A telomerek védik a kromoszómákat a rövidüléstől. Ha nem lenne a kromoszómák végén ez a szakasz, akkor a DNS molekula minden egyes megkettőződése során egy rövid, de akár fontos funkcióval rendelkező szakasza eltűnne, az új sejt genetikai állománya nem egyezne meg teljesen az előzőével. Kutatók felfedeztek egy „időkapcsolót” amely segítségével kikapcsolható a telomerek „biológiai óra” funkciója, ami a sejtöregedésre is hatással lehet. A kutatások eredményei azért lényegesek, mert ha egy “időkapcsolóval” ki tudnánk kapcsolni a telomer szakaszok rövidülését, akkor a sejtek idősebb korban is tudnának regenerálódni, így meghosszabbodna az élettartamuk is.

shutterstock_218870788A magnézium, a második legnagyobb mennyiségű sejten belüli kation az emberi szervezetben a kálium után, kiemelkedő szerepet játszik az alapvető sejtreakciókban. A magnézium befolyásolja a különböző enzimek aktivitását, ezt jól példázza, hogy a magnézium képes olyan reakciók elősegítésére, amelyek elengedhetetlenek az enzimek aktív működéséhez.

A magnézium stabilizálja a DNS-t, elősegíti a DNS-replikációt és szabályozza az ioncsatornák nyitását-záródását

A magnéziumhiány oxidatív stresszt vált ki különböző sejttípusokban, beleértve az emberét is, ami elősegítheti a sejtek öregedését a telomerek rövidülésének következtében.

A bizonyítékok azt sugallják, hogy a “nyugati étrend” viszonylag hiányos magnéziumban, mivel előnyben részesíti a magas kalóriatartalmú, mikrotápanyagban szegény, feldolgozott élelmiszereket, ezenkívül a vízben és talajban kevés a magnézium. Míg a “keleti étrend “, melyet a gyümölcsök és zöldségek nagyobb bevitele jellemez, gazdag magnéziumban. Ezen kation nagyobb mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek alacsonyabb előfordulási gyakoriságáhoshutterstock_520954522z a keleti népességnél, a nyugati népességhez képest. Ne felejtsük el azt sem, hogy a magnéziumhiány klinikai mellékhatásként jelentkezhet cukorbetegséggel, illetve egyes ráktípusokkal kezelt betegeknél, valamint alkoholistáknál.

További vizsgálatokra van szükség az alacsony magnéziumszint és a sejtes öregedés összekapcsolására szolgáló részletek feltérképezéséhez. Ha van ok-okozati összefüggés a sejtek öregedése és a szervezet öregedése között, akkor az alacsony magnéziumszint és a sejtek öregedése közötti kapcsolat is releváns lehet.

1

"Időskori magnéziumpótlás" csomag

Mindent tartalmaz, amire az időskori magnéziumpótláshoz szüksége lehet. Tartalma: 1. Ősi Magnézium Koncentrátum + OptiMSM: 200 ml A bőrön keresztül felszívódó Magnézium Koncentrátum a leghatékonyabb módja a szervezet magnéziumszintjének helyreállítására, mert könnyen beszívódik a bőrbe és az alatta lévő szövetekbe. 2. Ősi Magnézium Testápoló + OptiMSM: 200ml Könnyed, lágy formulája jól kenhető, gyorsan beszívódik és nem hagy maga után zsíros érzést. 3. Ősi Magnézium Asztali só: 250 g Egyedülálló szabadalmaztatott formula, melyben az általános sókhoz képest feleannyi nátrium található, illetve az egészséges szív- és érrendszer működéshez elengedhetetlen magnéziumot és káliumot is tartalmaz.

9 220Ft helyett most csak

7 370Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

img
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Az MSM 6 pozitív hatása

Akár bőrön helyileg alkalmazva vagy szájon át szedve, az MSM különösen népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek [...]

Bővebben

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

Segíthet-e a magnézium az ízületi gyulladások és fájdalmak kezelésében?

Az ízületi gyulladások legnyilvánvalóbb velejárója a fájdalom. Az idült ízületi gyulladás és reumás ízületi gyulladás okozta fájdalmakban szenvedő betegek gyakran [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0