Epsom sók bőrön keresztüli felszívódása – Kísérlet

Epsom sók bőrön keresztüli felszívódása – Kísérlet

Dr. RH Waring – Birminghami Egyetem

19 alany közül 3 kivételével mindenkinél a magnézium-koncentráció emelkedése volt megfigyelhető a plazmában

Eljárás

Az alanyokat a Birminghami Egyetem biotudományi karának munkatársaiból választották ki. Összességében 19 embert (10 férfit és 9 nőt) vettek fel a vizsgálat különböző részeihez. Mindenki jó egészségben volt, és nem állt semmilyen gyógyszeres kezelés alatt. Egyetlen alany sem szívott több, mint 5 cigarettát vagy ivott több, mint 2 egység alkoholt naponta. Az alanyok életkora 24-64 év között volt.

Eredmények

shutterstock_623210732Az első kísérleti tanulmányok után minden önkéntes (50-55°C-os) fürdõt vett és 12 percig maradt abban. A kísérletet végző kutatók különböző mennyiségű magnézium-szulfátot (Epsom sót) öntöttek a fürdővízbe az alanyok fürdőbe belépése előtt, és biztosították, hogy a sók teljesen feloldódjanak.

Vér / vizeletminták

Vérmintát vettek az első fürdő előtt, 2 órával az első fürdő után, illetve 7 egymást követő fürdőzés után is 2 óra elteltével. A fürdőket egy héten keresztül minden nap ugyan abban az idpőntban végezték. A vizeletmintákat az első fürdő előtt és minden fürdőzés után összegyűjtötték. Az utolsó vizeletmintát az utolsó fürdő után 24 óra elteltével vették le.

Eredmények

Magnézium

19 alany közül 3 kivételével mindenkinél a magnézium-koncentráció emelkedése volt megfigyelhető a plazmában, bár ez néhány esetben kis mértékű volt. Az első fürdő előtt az értékek átlaga: 104,68 ± 20,76 ppm/ml volt. Az első fürdő után az átlag 114,08 ± 25,83  ppm/ml lett.

shutterstock_69873625Az Epsom sókban való tartós fürdőzés tehát növeli a magnézium-szintet. A vizeletben a magnéziumszint az első fürdő után 94,81 ± 44,26 ppm/ml-ről 198,93 ± 97,52 ppm/ml-re emelkedett. Azok az egyének, akiknél a vér magnéziumszintje nem nőtt, ennek megfelelően jelentősen emelkedett a vizelet-magnézium szintje, ami azt mutatja, hogy a magnéziumionok átjutottak a bőrgáton, és a vesén keresztül ürültek ki, feltételezhetően azért, mert a vérben lévö szint már optimális volt. Általában az első fürdő után 24 órával a vizelet magnéziumszintje az első fürdőzés után 2 órával elért kezdeti értékekhez képest (átlagosan 118,43 ± 51,95) csökkent, ami azt jelzi, hogy a magnézium bizonyos mértékben megmaradt a szövetekben a fürdőzés után, mivel a vérben lévö szint még mindig magas volt.

Szulfát

A plazmában a szabad szervetlen szulfátszint minden esetben emelkedett az Epsom sóban történő fürdés után. Egyeseknél a fürdés utáni szintje elérte a 9 nmol/mg-t. A hetedik nap elteltével a plazmák 3,57 nmol/mg fehérje ± 1,70 átlagot mutattak, ami alacsonyabb a csúcsértéknél, ami arra utal, hogy a testet töltötte fel a szükségesnek megfelelően. A vizeletminták ismételt elemzése a szulfátkoncentráció növekedését mutatta.

Egyéb tényezők – Nemi különbségek

A férfiaknak a nőknél valamivel magasabb volt a vér magnéziumszintje, míg a nőknél kicsivel magasabb volt a szabad plazma szulfát szint, mint a férfiaknál.

Az eredeti angol nyelvű cikk ide kattintva olvasható el.

furdoso

Ősi Magnézium Fürdősó

Egy nyugtató fürdőzésre vágyik, és közben az egészségéről is gondoskodna? Ultra tisztaságú, biológiailag a testünk számára könnyen feldolgozható, száraz magnézium-klorid só és egyéb nyomelemek keveréke, melyet magnéziumos fürdőkhöz illetve lábfürdőkhöz ajánljuk.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

img
img

L. Ágnes: “Lábgörcsre, illetve stresszoldásra használom a termékeket. Minden nap használom, a görcseim elmúltak és sokkal nyugottabnak érzem magam. Ajánlani tudom csak mindenkinek, fantasztikus termékek, nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ősi Magnéziumra!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

A szájon át szedhető magnézium készítmények hátrányai

Fontos tudni, hogy a szájon át szedhető magnézium különös kihívást jelent sok ember számára. Sok esetben ezek a kihívások meg [...]

Bővebben

Miért a Magnézium Klorid?

A magnézium-kloridot sok egészségügyi szakember „a fő magnéziumvegyület”-ként emlegeti, mivel ismert, hogy belsőleg és külsőleg alkalmazva is igen magas hatékonyságú. [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0