Hogyan szívódik fel legjobban a D-vitamin?

Hogyan szívódik fel legjobban a D-vitamin?

A D vitamin kapszulák használata egyre jobban kezd elterjedni, és a vállalatok újabb és újabb, egyedi módszereken dolgoznak, amelyek segítségével a D vitamin a szervezetbe juttatható. A legtöbb jelenlegi D vitamin kiegészítő szájon át kerül a szervezetbe (tabletták), de az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyernek a transzdermális ((bőrön ákeresztüli) felszívódású D vitaminok is. A kérdés tehát adott: vajon melyik jobb: bőrön vagy szájon át bejuttatni a D vitamint.

Szájon át bejuttatott D vitamin

A szájon át adagolt D vitamin kapszulákkal kapcsolatban számos kutatást találhatunk. Az alábbi ábrán négy, egymástól független tanulmány kilenc különböző tablettát/kapszulát vizsgált meg. A tanulmányok során különböző időszakon át, eltérő mennyiségeket alkalmaztak, ami megnehezítheti az eredmények összevetését. Ezért a pontosabb mérlegelés érdekében egy szabványosított értékkel számoltak.

Az ábrán jól látható, hogy a különböző, szájon át adagolt D vitamin kapszulák esetén ez az érték jelentős eltéréseket mutat, miközben az is megfigyelhető, hogy a szabványosított egység alkalmazásával a halolajak esetén érhető el a legjobb D vitamin felszívódási arány.

Picture1Bőrön át felszívódó D vitaminok – Ötszörös hatékonyság

A bőrön keresztül bejuttatott D vitamin felszívódási arányát célzó kutatások területe kevésbé kiterjedt, mivel maga az alkalmazási mód is egy viszonylag új keletű módszer. Azonban létezik egy 50 orvostanhallgató bevonásával elvégzett tanulmány, amely D vitamin spray 3 hónapon át történő használatát követően arra mutatott rá, hogy a résztvevő alanyok szervezetében a D vitamin szintje 25,9 nmol/L2 növekedést eredményezett.
Ha ezt az értéket átalakítjuk a szájon át alkalmazott D vitamin esetén használt szabványosított egységre, 47,17 nmol/L/100IU/nap eredményt kapunk, ami alapján megállapítható, hogy transzdermális D vitamin készítmények esetén a felszívódási arány az ötszöröse a szájon át adagolt, halolajból származó D vitamin kapszulának.

Mennyire tekinthető véglegesnek a fenti következtetés?

További kutatások persze sosem árthatnak, újabb, transzdermális D vitamin készítményeket vizsgáló kutatások pontosabb eredményeket hozhatnak arra vonatkozóan, hogy a fenti adatok mennyire valósak, azonban a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok önmagukért beszélnek. A D vitamin szervezetbe történő bejuttatásának leghatékonyabb módja szemmel láthatóan annak bőrön át történő adagolása.

msm testápoló

Ősi Magnézium Testápoló + OptiMSM

Az Ősi Magnézium Testápoló egyedülálló formula, mely a 250 millió éves Ősi Magnézium Koncentrátumból készül. Nagy dózisú elemi magnéziumot juttat a szervezetbe. 25% Ősi Magnézium Koncentrátummal, OptiMSM-el, shea vajjal és édes mandulaolajjal készül, így táplálja és hidratálttá varázsolja a bőrt, illetve támogatja az ízületeket és a csontozatot is. Érzékenyebb bőrűeknek is ajánlott.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Mi köze a D-vitaminnak a depresszióhoz?

Depressziótól szenved? A megoldás D vitamin formájában csupán egy karnyújtásnyira van! A D vitamin, más néven „napsütés-vitamin”, a szteroid hormonok [...]

Bővebben

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

Kelkáposztát fejfájásra?

Az egyik oka annak, hogy egyes emberek mindig krónikus fejfájástól vagy migréntől szenvednek, a leveles zöldségek hiánya lehet az étrendjükben. [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0