Idegfájdalom kezelése magnéziummal

Idegfájdalom kezelése magnéziummal

Az idegfájdalom kezelése kihívás lehet. Az alkalmazott jelenlegi gyógyszerek gyakran csak részleges enyhülést biztosítanak. Komplexebb terápia ajánlott abban a reményben, hogy jobb eredményt érjünk el. A magnézium a komplexebb terápia egyik lehetséges eleme. A kutatás jelenleg még korai szakaszban van, de jó hír, hogy a magnézium olcsó és könnyen beszerezhető megoldás lehet.

shutterstock_768074407Magnézium és idegfájdalom

A tudósok még nem teljesen biztosak abban, hogy a magnézium hogyan segít az idegfájdalmak enyhítésében. Köze lehet a magnézium gyulladáscsökkentő hatásához. Állatkísérletek szerint a magnézium szabályozza a gyulladásos folyamatokat. Magnézium növekedése esetén a gyulladásos folyamatok, például proinflammatorikus fehérjék felszabadulása csökken. A magnézium megakadályozhatja a fájdalmat szabályozó idegsejtekben található receptorok aktiválódását is. További vizsgálatokra van szükség, de ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a magnézium szerepet játszik a fájdalom szabályozásában – az Archives of Biochemistry and Biophysics folyóirat 2007. februári számában közzétett tanulmány szerint.

Komplex kezelés a fibromialgiárashutterstock_173814911

A fibromialgiát a túlműködő idegek jellemzik, amelyek túlzott jeleket küldnek az agynak.
Ezek a jelek érzékenységet és fájdalmat okoznak. A magnézium hatásos lehet a fibromyalgia kezelésére alkalmazott gyógyszerekkel együttesen alkalmazva – a Rheumatology International folyóirat 2013. januári számában publikált tanulmány szerint. A kutatók úgy találták, hogy a fibromialgiában szenvedő betegeknél a magnéziumszint alacsonyabb, mint a kontroll csoportnál, és a tudósok azt gondolják, hogy ez a fibromialgia egyik tényezője lehet. Azt taálták, hogy a magnézium és az amitriptilin (a fibromyalgia kezelésére alkalmazott gyógyszer) kombinációja hatékonyan enyíti a fibromialgia tüneteit.

shutterstock_312239624Ülőideg-fájdalom kezelés

Az ülőideg-fájdalom a hát alsó részén kezdődik, és kisugározhat a lábak irányába. Gyakori, és az ideg sérülése vagy ingerlése esetén jelentkezik. Míg az emberi kísérletek váratnak magukra, az állatokon végzett kísárletek eredményei azt tükrözik, hogy a magnézium alkalmazása előnyökkel jár. A kutatók magnézium-kiegészítőt adtak ülőideg-fájdalomban szenvedő egereknek, és megállapították, hogy javult az állapotuk. A magnézium elnyomta a fájdalomérzékenységben szerepet játszó gyulladásos fehérjéket és felgyorsította az ülőideg regenerálódását. A tanulmányt a Magnesium Research folyóirat 2011. júniusi számában tették közzé.

Potenciális mellékhatások

A hasmenés a szájon át alkalmazott magnézium terápia gyakori mellékhatása. Ez csökkenthető, ha a szükséges mennyiséget több adagra osztva visszük be, illetve teljesen elkerülhető bőrön keresztül felszívódó készítményekkel.

koncentratumOptiMSM_flakon copy

Ősi Magnézium Koncentrátum + OptiMSM

Gyors segítség görcsök esetén. Napi használatú, a leghatékonyabb módja a szervezet magnéziumszintjének helyreállítására, mert könnyen beszívódik a bőrbe és az alatta lévő szövetekbe. Emellett az OptiMSM hozzájárul az ízületek megfelelő működéséhez. Az OptiMSM hatásai: Támogatja az ízületek megfelelő működését, csökkenti az ízületek regenerálódásának idejét, támogatja az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír, segít a kollagéntermelésben, így kiváló bőrápoló, méregtelenítő hatású.

4 190Ft helyett most csak

3 490Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

L. Ágnes: “Lábgörcsre, illetve stresszoldásra használom a termékeket. Minden nap használom, a görcseim elmúltak és sokkal nyugottabnak érzem magam. Ajánlani tudom csak mindenkinek, fantasztikus termékek, nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ősi Magnéziumra!”

img
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai gyulladásos jellegű idegi fájdalmak esetén – Vannak már a piacon olyan termékek is, mint például […]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0