Idegfájdalom kezelése magnéziummal

Idegfájdalom kezelése magnéziummal

Az idegfájdalom kezelése kihívás lehet. Az alkalmazott jelenlegi gyógyszerek gyakran csak részleges enyhülést biztosítanak. Komplexebb terápia ajánlott abban a reményben, hogy jobb eredményt érjünk el. A magnézium a komplexebb terápia egyik lehetséges eleme. A kutatás jelenleg még korai szakaszban van, de jó hír, hogy a magnézium olcsó és könnyen beszerezhető megoldás lehet.

shutterstock_768074407Magnézium és idegfájdalom

A tudósok még nem teljesen biztosak abban, hogy a magnézium hogyan segít az idegfájdalmak enyhítésében. Köze lehet a magnézium gyulladáscsökkentő hatásához. Állatkísérletek szerint a magnézium szabályozza a gyulladásos folyamatokat. Magnézium növekedése esetén a gyulladásos folyamatok, például proinflammatorikus fehérjék felszabadulása csökken. A magnézium megakadályozhatja a fájdalmat szabályozó idegsejtekben található receptorok aktiválódását is. További vizsgálatokra van szükség, de ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a magnézium szerepet játszik a fájdalom szabályozásában – az Archives of Biochemistry and Biophysics folyóirat 2007. februári számában közzétett tanulmány szerint.

Komplex kezelés a fibromialgiárashutterstock_173814911

A fibromialgiát a túlműködő idegek jellemzik, amelyek túlzott jeleket küldnek az agynak.
Ezek a jelek érzékenységet és fájdalmat okoznak. A magnézium hatásos lehet a fibromyalgia kezelésére alkalmazott gyógyszerekkel együttesen alkalmazva – a Rheumatology International folyóirat 2013. januári számában publikált tanulmány szerint. A kutatók úgy találták, hogy a fibromialgiában szenvedő betegeknél a magnéziumszint alacsonyabb, mint a kontroll csoportnál, és a tudósok azt gondolják, hogy ez a fibromialgia egyik tényezője lehet. Azt taálták, hogy a magnézium és az amitriptilin (a fibromyalgia kezelésére alkalmazott gyógyszer) kombinációja hatékonyan enyíti a fibromialgia tüneteit.

shutterstock_312239624Ülőideg-fájdalom kezelés

Az ülőideg-fájdalom a hát alsó részén kezdődik, és kisugározhat a lábak irányába. Gyakori, és az ideg sérülése vagy ingerlése esetén jelentkezik. Míg az emberi kísérletek váratnak magukra, az állatokon végzett kísárletek eredményei azt tükrözik, hogy a magnézium alkalmazása előnyökkel jár. A kutatók magnézium-kiegészítőt adtak ülőideg-fájdalomban szenvedő egereknek, és megállapították, hogy javult az állapotuk. A magnézium elnyomta a fájdalomérzékenységben szerepet játszó gyulladásos fehérjéket és felgyorsította az ülőideg regenerálódását. A tanulmányt a Magnesium Research folyóirat 2011. júniusi számában tették közzé.

Potenciális mellékhatások

A hasmenés a szájon át alkalmazott magnézium terápia gyakori mellékhatása. Ez csökkenthető, ha a szükséges mennyiséget több adagra osztva visszük be, illetve teljesen elkerülhető bőrön keresztül felszívódó készítményekkel.

Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai gyulladásos jellegű idegi fájdalmak esetén – Vannak már a piacon olyan termékek is, mint például […]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft