Magas vérnyomás? A magnézium segíthet!

Magas vérnyomás? A magnézium segíthet!

shutterstock_411862570A magas vérnyomás a stroke, illetve a szív- és érrendszeri betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője.

Egy metaanalízis jelentős összefüggést talált a magnézium bevitel növelése és a magas vérnyomás kockázatának csökkenése között.

Az USA-beli felnőttek 29,6% -a él magas vérnyomással, és ez az arány az elmúlt években riasztóan növekedett. A hipertónia okai közé tartozik a dohányzás, a testmozgás elhanyagolása és az alapvető tápanyagok hiánya, például a magnéziumé. A magnézium bevitel, amely nagy szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, a múlt században a nyugati országok étrendjében a felére csökkent, valószínűleg magnéziumhiányos populációt eredményezve. Néhány tanulmány megvizsgálta a magnéziumbevitel és a magas vérnyomás közötti összefüggést. Hedong Han – Second Military Medical University (Második Katonai Orvosi Egyetem), Sanghaj, Kína – és kollégái több tudományos vizsgálatot elemeztek annak érdekében, hogy megvizsgálják a magnézium bevitel és a magas vérnyomás közötti összefüggést. Eredményeiket a Nutrition Journal-ban tették közzé.

Az elemzés 2016. júniusi időszak előtt publikált tanulmányokat tartalmaz, amelyek megvizsgálták az étkezési magnéziumbevitel és / vagy a vérszérum magnézium koncentráció kapcsolatát a magas vérnyomás kockázatával. Összesen 10 vizsgálatot elemeztek, amely 20 119 magas vérnyomásos esetet tartalmazott. A legtöbb tanulmányt az Egyesült Államokban végezték, egy Mexikóban és egy Hollandiában készült. A legtöbb tanulmányban mind shutterstock_632260118nők, mind férfiak résztvettek.

Amit Han és munkatársai találtak, az egy szignifikáns összefüggés volt az étkezési magnéziumbevitel növelése és a magas vérnyomás kockázatának csökkenése között.

Más szavakkal, mivel manapság a magnézium bevitele az étrendben csökken, a magas vérnyomás kockázata növekszik. A magnézium fogyasztása alacsony az egész világon, így ezen anyag bevitelének növelése nagyszerű módja lehet a magas vérnyomás kockázatának csökkentésére.

Erre remek lehetőség az Ősi Magnézium Asztali só, mely magnéziumot és káliumot is tartalmaz.

Az eredeti angol nyelvű cikk itt olvasható.

so-nagy

Ősi Magnézium Asztali só

Tegye egészségesebbé a mindennapi étkezéseket - kompromisszumok nélkül! Az Ősi Magnézium magnéziummal dúsított, csökkentett nátriumtartalmú étkezési sót az Oriola-KD gyártja, a népszerű PANSALT gyártója. Íze, állaga és kinézete megegyezik az általános étkezési sókéval. Átlagos napi 10g só fogyasztásával 120mg elemi magnéziummal támogatja a szervezete magnézium szükségletét, ami a napi szükségelet 30-40%-a.

3 490Ft helyett most csak

2 990Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

img
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Magnéziumhiány a szív- és érrendszeri betegségek mögött?

A magnéziumhiány megemeli a CRP (C-reaktív protein) szintet A C-reaktív protein kifejezés a kardiológusok körében egyre gyakrabban emlegetett kifejezés, ami [...]

Bővebben

Tudja meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezete!

Testünk magnéziumtartalmának csak 1 %-a található a vérben és csak 0,3 %-a a szérumban, emiatt a klinikai vérvizsgálatok nem mindig [...]

Bővebben

A magnézium és az álmatlanság vagy insomnia

Néhány tény az alvási rendellenességekről, inszomniáról: A nők 63%-a, míg a férfiak 54%-a szenved álmatlanságtól legalább 2 alkalommal hetente Inszomnia [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0