Magasabb magnéziumszint az egészséges artériákért

Magasabb magnéziumszint az egészséges artériákért

Az új kutatások azt mutatják, hogy a vér magas magnéziumszintje esetén a magasvérnyomás kockázata csaknem 50% -kal, a koszorúér-meszesedés kockázata pedig 42%-al csökken.

A Mexikói Országos Kardiológiai Intézet kutatói szerint ezek az eredmények valószínűleg a magnézium előnyös hatásainak köszönhetőek. Az endotheliális funkció az artériák belső bélésének egészségére utal. Az egészséges artériák lágyak és rugalmasak, és nitrogén-monoxidot termelnek, ami segít fenntartani a vérnyomást. Az egészségtelen artériák kemények és rugalmatlanok, és a koleszterin lerakódások hajlamosak felhalmozódni bennük.

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetei szerint a magnézium több, mint 300 biokémiai reakcióért felel a szervezetben. Segít megőrizni az erős csontokat, szabályozza az ideg- és izomfunkciókat, és segít szabályozni a szívverés normális ritmusát. A magnézium egy  hatékonyan nyugtató ásvány, javítja a stressztűrő képességet és az alvás minőségét.

Sokan nem jutnak elég magnéziumhoz az étrendjükből, mert a termőföld minősége a világ legtöbb részén romlott az elmúlt évtizedekben. Sok tényező okozhatja a magnézium kiürülését, például az alkohol, a cukor, a vizelethajtó gyógyszerek, illetve a gyomorégés és reflux kezelésére szolgáló gyógyszerek. Ha stresszes, a kortizol stressz hormon még több magnéziumot távolít el a szervezetből a vízeleten keresztül.

A szív- és érrendszeri betegségek továbbra is a halál vagy az életminőség romlásának legfőbb okai a világ legtöbb részén. Azt már tudjuk, hogy fontos elkerülni a túlsúlyt, beépíteni a rendszeres sportot a mindennapjainkba, minimalizálni a cukrot, de nagyon kevés ember van tisztában a magnézium szívre gyakorolt jótékony hatásával. A magnézium bevitelt növelhetjük bőrön át felszívódó készítményekkel is.

Magnézium szükséglet kalkulátor

Pár egyszerű kérdés megválaszolásával megtudhatja, hogy Ön magnéziumhiányos-e, illetve pontosan meghatározzuk az Ön napi magnézium szükségletét.

image

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

A kálium 13 fantasztikus hatása

Ez a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag az emberi szervezetben, tartalmazza a magas szintű jólét és a jobb életmód fenntartásához [...]

Bővebben

A csokoládé pozitív hatásai szív- és érrendszeri betegségek esetén

Köztudott, hogy a csokoládénak és a kakaónak magas a magnézium tartalma. Húsvét alkalmával, de a mindennapokban is aktuális a téma. [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft