A magnézium és a kognitív képesség csökkenése, memóriazavar

A magnézium és a kognitív képesség csökkenése, memóriazavar

A magnézium az öregedéssel járó emlékezetvesztés és az Alzheimer-kór kiegészítő kezeléseként is hatékonynak bizonyult.

Ugyancsak egy másik, igen jelentős tanulmány során felmerült, hogy az agyi magnézium növekedése a magnézium étrendszerű bevitele során jelentős pozitív hatással bír az agyi szinapszisokra az Alzheimer-kórban szenvedő egereken elvégzett kísérletek során, és az elöregedő agysejteket ténylegesen a korábbi, fiatal állapotába állítja vissza.

Az említett tanulmány az első, amelyik rámutatott arra, hogy létezik olyan mechanizmus, amelyik előrehaladott stádiumú Alzheimer-kórban szenvedő egereknél képes visszafordítani a kognitív hanyatlást, valamint szintén elsőként hajtott végre Alzheimer-kóros egereknél hatékony, hosszú távú kezelést. 

Más kutatások arra mutattak rá, hogy a betegség egerekben történő kezelése során az L-treonát magnézium szájon át történő bevitele az amiloid plakkban történő Aβ lerakódás visszafojtásával, APH-1α/1β függőségi viszonyban enyhíti a kognitív képesség csökkenését. Konkrétan arra a következtetésre jutottak, hogy a magnéziumionok gátolják az amiloid plakk agyban történő lerakódását, amelyek az Alzheimer-kórral járó emlékezetvesztésért felelősek.

Edwards a Magnézium: amit a kezelőorvosának tudnia kell című könyvében taglalja a magnézium számos olyan szerepét, amelyek a testünk funkcióinak működését segíti elő. A kognitív képességek tekintetében a magnézium szabályozza azt a kulcsfontosságú receptort, ami a tanulásért és a memóriáért felelős. Edwards állítása szerint a csökkent mértékű agyi elektromos aktivitás az alacsony magnéziumszinttel rendelkező embereknél figyelhető meg. “A szinapszisok rugalmasságának megőrzése érdekében nélkülözhetetlen az agy-gerincvelői folyadék megfelelő szintű magnéziumtartalmának biztosítása. A magnézium felel számos olyan, az agysejteken belüli enzim működéséért, amelyek a memóriát és a sejtműködést szabályozzák.”

Habár a kutatások még újak, és elsősorban egereken végezték el őket, igazolódni látszik a magnézium és általában véve az agy egészséges működésének összefüggése. Edwards szerint az alacsony magnézium-szintet kizárólag laboratóriumi tesztekkel nem lehet diagnosztizálni, ugyanis ezek a tesztek nem képesek pontosan megmérni a szövetekben található magnézium mennyiségét. Ha csupán a véreredményekre hagyatkozunk, és nem vesszük figyelembe a előjeleket és a tüneteket, az könnyen hibás diagnózist eredményezhet. Amennyiben ezen tünetek némelyikét tapasztalja, a magnéziumos kiegészítő kúra (a kezelőorvosa felügyelete mellett) Önnek is segíthet. Edwards javaslata szerint, amennyiben magnézium-emésztési problémákkal küzd, a helyi (bőrön keresztül bejuttatott) magnézium kiváló alternatívát nyújthat.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

  • Orvos-természetgyógyász
  • Életmód-tanácsadó és terapeuta
  • 3 gyermekes anyuka
img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

6 indok, miért adjunk magnéziumot a masszázsunkhoz

Amikor csak megvan rá a lehetőség, vegyen részt egy úgynevezett mély-szövet masszázson. Az egészségügyi előnyei minden bizonnyal érdemessé teszik, [...]

Bővebben

A táplálkozás hatása az öregedésre

A táplálkozás lehetővé teheti az öregedés ütemének lassítását: a telomerek titkai A 21. században az ifjúság forrásának keresése már [...]

Bővebben

10 tápanyag, amire minden gyereknek szüksége van (5 és 8 éves kor között)

Kalcium: Erősíti a csontokat és a fogakat, elősegíti az egészséges idegsejt- és izomműködést, segíti a vér alvadását, és segít […]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0