A magnézium és a sejtjeink kapcsolata

A magnézium és a sejtjeink kapcsolata

A magnézium csak egy az élethez, az egészséghez nélkülözhetetlen tápelemek közül, melyek a talajból, a táplálékláncon keresztül jutnak el az emberhez.

A megkülönböztetett figyelmet a hiánya indokolja

De mégis miért annyira nélkülözhetetlen elem a magnézium a testünk, a szerveink és lényegében az egészségünk számára?

Azt mindenkinek látnia kell, a magnézium hiány legnagyobb kockázata nem az, hogy hiányában begörcsöl a lábunk vagy rosszul fogunk aludni és idegesek leszünk.

Ahhoz, hogy igazából megértsük a fontosságát, le kell mennünk a sejtjeink szintjére.

shutterstock_565671925Minden a sejtjeinkben történik!

Az embernek nagyon nehéz sejt szinten gondolkodnia. Ha azt olvassuk, hogy mit csinál a szívünk, a májunk, a vesénk vagy a tüdőnk, azt még meg tudjuk érteni, fontosnak is tartjuk és igyekszünk vigyázni legfontosabb szerveinkre. De ha arra gondolunk, hogy mi lenne jó a sejtjeinknek, már más a helyzet. Mi az, hogy sejt? Ha arra gondolunk, hogy sejt, valami nagyon kicsi és távoli dologra gondolunk, ami nem is mi vagyunk igazán. Valami nagyon pici dolog a bőrünk alatt valamit csinál, de nem igazán értjük, pontosan mit is.

Nem kapcsoljuk össze, valójában minden egyes szervünk a sejtjeink sokasága

shutterstock_572285563Ha arra gondolunk, hogy elhalnak a sejtjeink, nem ugyanolyan félelmetes és súlyos következményekkel teli, mintha abba gondolnánk bele, mi van, ha megbetegszik a szívünk és a betegség visszafordíthatatlan. A szerveink fontosságával tisztában vagyunk, de a sejtjeinkkel nem tudunk mit kezdeni. Ha arra gondolunk, hogy elhal egy sejtünk vagy rosszul fejlődik, közel nem annyira ijesztő, mintha arra gondolunk mi lenne, ha leállna a májműködésünk.

Az egészségünk megőrzése a sejtjeinkkel kezdődik

Az élő szervezetek magnéziumkészletének 99%-a a sejten belüli folyamatokban vesz részt. Ám arra, hogy mi történik a sejten belül, csak a legutóbbi évtizedekben derült fény. Azaz addig a szervezet által felhasznált magnéziumnak csupán 1%-a volt vizsgálható, ezért nem ismerték fel igazi jelentőségét, s a táplálkozástudomány nagyon alábecsülte a szervezet napi magnéziumigényét.

Amikor a molekuláris biológia, biokémia, biofizika sorra megismerte, mi történik a sejten, sőt, a sejt alkotóelemein belül, fény derült tízezerféle enzim és az enzimeket aktiváló ionok szerepére, és arra mindehhez milyen tápelemből mennyi szükséges. Kiderült, a magnézium fontos tényező a szénhidrát- és zsír-anyagcserében, a fehérjeépítésben pedig az esszenciális aminosavakhoz hasonlóan egyenesen nélkülözhetetlen!

Az enzim egy fehérje, amelyet a mindenkori igénynek megfelelően állít(ana) elő szervezetünk, ha megfelelő mennyiségű magnézium áll(na) rendelkezésére. A magnézium háromszáznál is több enzim aktivátoraként játszik szerepet minden életfolyamatban, elsősorban az energiatermelésen keresztül.

A sejtnedv összetétele külön figyelmet érdemel!

A sejtjeinkben az ásványi sók oldott elemeinek, az egyes ionoknak egymáshoz viszonyított aránya állandó. Ha nem jutnak hozzá valamely összetevő szükséges mennyiségéhez, az optimálisnál alacsonyabb szinten áll helyre sejten belül az ionegyensúly. Az így változó közegben lassulnak a sejtekben zajló folyamatok.

Egy kritikus szint alatt visszafordíthatatlanul károsodik a sejt!

Ma már azt is tudjuk, az egyes tápelemek szükséges mennyiségét az egyes életszakaszok, a fizikai és szellemi munka sajátosságai mellett környezeti hatások, az ellenük történő védekezés, a hozzájuk való alkalmazkodás is meghatározza.
Ha kevés a magnézium, helyette – az ozmotikus nyomás fenntartása érdekében – az élő szervezetek kényszerűségből beérik az ugyancsak két-vegyértékű kalciummal, vagy ami még rosszabb olyan nehézfémekkel, mint ólom vagy kadmium.

Amint viszont megfelelővé válik a magnéziumkínálat, ezen káros és mérgező nehézfémek illetve a kalcium nem szívódnak fel

Ezt nevezik a magnézium antagonista hatásának, ami megtévesztő, hiszen csak elsőbbsége van a saját helyéhez.

Így körvonalazódott a válasz a miértre, amihez azonnal hozzá kell tennünk:

Nemcsak a magnézium hiánya okoz zavart!

Magnézium szükséglet kalkulátor

Pár egyszerű kérdés megválaszolásával megtudhatja, hogy Ön magnéziumhiányos-e, illetve pontosan meghatározzuk az Ön napi magnézium szükségletét.

image

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

img
img

C. László – Tolcsva: “Az Ősi Magnézium megszüntette az éjszakai lábgörcsöket, ezáltal újra tudok normálisan aludni, használat során a stresszhelyzeteket is jobban kezelem, nyugodtabb vagyok. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hasonló problémákal küszködnek.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

Tudja meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezete!

Testünk magnéziumtartalmának csak 1 %-a található a vérben és csak 0,3 %-a a szérumban, emiatt a klinikai vérvizsgálatok nem mindig [...]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft