A szőrtüszőknek kulcsszerepe van a magnézium felszívódásában

A szőrtüszőknek kulcsszerepe van a magnézium felszívódásában

A szőrtüszők megkönnyítik a helyileg alkalmazott magnézium-ionok átjutását az emberi bőrön keresztül

Az ásványi alapú gyógymódokat, mint például az ún. Holt-tengeri gyógymódot több évszázada használják, ami számos egészségügyi előnyhöz társul. Ezek többnyire olyan bőrbetegségek kezelésére használhatóak, ahol a bőr szarurétege sérül, mint például a pikkelysömör és a dermatitis. Ezekkel a terápiákkal kapcsolatban a magnéziumról azt tartják, hogy a legfontosabb komponens a gyulladásos tünetek enyhítésében. Számos bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a magnézium szint növelése szájon át történő kiegészítéssel vagy táplálékbevitel útján javíthatja a gyulladásos rendellenességeket. Annak érdekében azonban, hogy a helyileg alkalmazott magnézium hatékony legyen gyulladásos bőrelváltozások kezelésére, az ionok szállítása a bőr szarurétegén keresztül kritikus előfeltétel.

A helyi hatású, bőrön keresztüli felszívódás általánosan alkalmazott kezelési módszershutterstock_705039724

A bőr magnéziumion-áteresztőképessége a mirigyekkel, szőrtüszőkkel, szaruréteggel kapcsolatos “csatornáktól” függhet. A szaruréteg gátló tulajdonságát széles körben kimutatták, a tudományosan megfogalmazott általános nézet szerint a réteg szelektív gátként hat az ionok szállítására. Eleinte is feltételezték, hogy a bőr szarurétege nem engedi semmilyen molekula, például magnéziumionok áteresztődését.
A hidratált magnéziumion sugara 400-szor nagyobb, mint dehidrált formája, ami azt jelenti, hogy a magnéziumionoknak szinte lehetetlen átjutni a biológiai membránokon. Újrakalkulálás után ám mégis kiderül, hogy a börön át felszívódó magnézium hatásait bemutató publikált adatok alapján a hidratált magnéziumion potenciálisan áthatolhat. Mégpedig tömeges diffúzióval a lipidmembránban lévő fehérje alegységek által létrehozott 10A pórusokon keresztül vagy más módon, például a szőrtüszőkön keresztül. Ennek tesztelésére kísérleteket végeztek a magnézium penetrációjának, lokalizációjának és koncentrációjának vizsgálata és szemléltetése céljából.

PrintKidolgoztak egy új módszert a szőrtüszők körüli terület “bedugaszolására” annak érdekében, hogy teszteljék a szőrtüszők szerepét az ionszállításban. A módszer validálásához koffein felszívódását tesztelték “eldugaszolt” és szabaddá tett bőrön keresztül. Jelentösen csökkent a koffein felszívódás azon bőrön, amin a szőrtüszők dugaszolva voltak, a szabaddá tett bőrrel szemben. Ezután ezt a módszert alkalmazták a magnézium felszívódásánál is, szintén a szőrtüszőkön keresztül. A magnézium penetráció jelentősen nőtt a szabaddá tett bőrrészekben, ezzel szemben az eldugaszolt szőrtüszős bőr áteresztő képessége elenyésző volt. Ez azt jelzi, hogy a szőrtüszők fontos szerepet játszanak a magnéziumionok penetrációjában a bőrön keresztül.

Az eredeti angol nyelvű cikk itt olvasható.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

img
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

A szájon át szedhető magnézium készítmények hátrányai

Fontos tudni, hogy a szájon át szedhető magnézium különös kihívást jelent sok ember számára. Sok esetben ezek a kihívások meg [...]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft