A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai gyulladásos jellegű idegi fájdalmak esetén – Vannak már a piacon olyan termékek is, mint például a magnézium-olaj spray, amelyek elegendő mennyiségű magnéziumot juttatnak a szervezetbe.

 

Manapság a fájdalmat általában valamilyen gyógyszer segítségével próbáljuk elnyomni. Ugyanakkor egyre többen esküsznek az ásványi anyagok és természetes gyógymódok hatásaira.

A magnézium például a gyulladásos jellegű idegi fájdalmak kezelésében lehet hatásos. Ez az ásványi anyag részt vesz számos, az emberi szervezetben zajló folyamatban. Bár a magnézium létfontosságú az egészség fenntartása és javítása szempontjából, sokan mégis hajlamosak figyelmen kívül hagyni a jelentőségét.

 

shutterstock_381225931Kutatások szerint az idegi fájdalmat rendkívül nehéz kezelni. Az alkalmazott gyógyszerek sokszor csak részben jelentenek megoldást, ugyanakkor kellemetlen mellékhatásokkal bírhatnak. Ezeket a kezeléseket lehetne kiegészíteni magnéziummal, melynek az ára is kedvező és számos egészségmegőrző hatással bír.

A tudósok még nem tudják pontosan megmagyarázni, hogy a magnézium hogyan képes enyhíteni az idegi fájdalmat, de azt gyanítják, hogy van valami köze a magnézium gyulladásra gyakorolt hatásához. A kutatók azt találták ugyanis, hogy ha növeljük a sejten belüli magnézium szintet, az a gyulladásos folyamatok csökkenését eredményezi, különösen a gyulladást keltő fehérjéknél.

 

A magnézium további képessége, hogy megakadályozza a fájdalom-receptorok aktiválását. Ezek a receptorok az idegsejtekben találhatóak, és a fájdalomérzet szabályozásáért felelősek.shutterstock_439838671

Kutatások alapján a magnéziumot fibromyalgia esetén is hatásosnak tartják, amikor is az idegek túlműködése jellemző, amelyek így túlzott jeleket küldenek az agyba. Az egészségügyi szakemberek szerint, ezek a jelek fájdalomérzetet és érzékenységet eredményeznek. A Rheumatology International szaklapban szereplő tanulmány szerint, a fibromyalgia kezelését érdemes lenne magnéziummal kiegészíteni.

Ma a magnézium fokozott bevitele táplálékkiegészítők lévén lehetséges. Vannak már olyan termékek is, mint például a magnézium-olaj spray, amelyek a vélekedések szerint elegendő magnéziumot tudnak a szervezetbe juttatni a bőrön keresztül, hiszen jó eséllyel a bőrre permetezett magnézium 60%-a beszívódik.

 

Forrás: https://newswire.net/newsroom/pr/00095607-magnesium-could-potentially-aid-in-inflammation-linked-nerve-pain.html