A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai

A magnézium potenciális fájdalomcsillapító hatásai gyulladásos jellegű idegi fájdalmak esetén – Vannak már a piacon olyan termékek is, mint például a magnézium-olaj spray, amelyek elegendő mennyiségű magnéziumot juttatnak a szervezetbe.

 

Manapság a fájdalmat általában valamilyen gyógyszer segítségével próbáljuk elnyomni. Ugyanakkor egyre többen esküsznek az ásványi anyagok és természetes gyógymódok hatásaira.

A magnézium például a gyulladásos jellegű idegi fájdalmak kezelésében lehet hatásos. Ez az ásványi anyag részt vesz számos, az emberi szervezetben zajló folyamatban. Bár a magnézium létfontosságú az egészség fenntartása és javítása szempontjából, sokan mégis hajlamosak figyelmen kívül hagyni a jelentőségét.

 

shutterstock_381225931Kutatások szerint az idegi fájdalmat rendkívül nehéz kezelni. Az alkalmazott gyógyszerek sokszor csak részben jelentenek megoldást, ugyanakkor kellemetlen mellékhatásokkal bírhatnak. Ezeket a kezeléseket lehetne kiegészíteni magnéziummal, melynek az ára is kedvező és számos egészségmegőrző hatással bír.

A tudósok még nem tudják pontosan megmagyarázni, hogy a magnézium hogyan képes enyhíteni az idegi fájdalmat, de azt gyanítják, hogy van valami köze a magnézium gyulladásra gyakorolt hatásához. A kutatók azt találták ugyanis, hogy ha növeljük a sejten belüli magnézium szintet, az a gyulladásos folyamatok csökkenését eredményezi, különösen a gyulladást keltő fehérjéknél.

 

A magnézium további képessége, hogy megakadályozza a fájdalom-receptorok aktiválását. Ezek a receptorok az idegsejtekben találhatóak, és a fájdalomérzet szabályozásáért felelősek.shutterstock_439838671

Kutatások alapján a magnéziumot fibromyalgia esetén is hatásosnak tartják, amikor is az idegek túlműködése jellemző, amelyek így túlzott jeleket küldenek az agyba. Az egészségügyi szakemberek szerint, ezek a jelek fájdalomérzetet és érzékenységet eredményeznek. A Rheumatology International szaklapban szereplő tanulmány szerint, a fibromyalgia kezelését érdemes lenne magnéziummal kiegészíteni.

Ma a magnézium fokozott bevitele táplálékkiegészítők lévén lehetséges. Vannak már olyan termékek is, mint például a magnézium-olaj spray, amelyek a vélekedések szerint elegendő magnéziumot tudnak a szervezetbe juttatni a bőrön keresztül, hiszen jó eséllyel a bőrre permetezett magnézium 60%-a beszívódik.

 

Forrás: https://newswire.net/newsroom/pr/00095607-magnesium-could-potentially-aid-in-inflammation-linked-nerve-pain.html

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

A szájon át szedhető magnézium készítmények hátrányai

Fontos tudni, hogy a szájon át szedhető magnézium különös kihívást jelent sok ember számára. Sok esetben ezek a kihívások meg [...]

Bővebben

Segíthet-e a magnézium az ízületi gyulladások és fájdalmak kezelésében?

Az ízületi gyulladások legnyilvánvalóbb velejárója a fájdalom. Az idült ízületi gyulladás és reumás ízületi gyulladás okozta fájdalmakban szenvedő betegek gyakran [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft