A Magnézium Koncentrátum (olaj) az érzékenyebb bőrűeknél eleinte csipő érzést válthat ki.

A magnézium koncentrátumban, amit sok helyen magnézium olajnak is hívnak, természetes formájában nagyon magas a magnézium-klorid tartalom. Viszonyításképpen a tengervíz átlagosan 3% sót (nátrium-kloridot) tartalmaz, míg a Zechstein-tengerből származó Ősi Magnézium Koncentrátum 31% magnézium-klorid sót tartalmaz. Ez a több mint 1000%-al nagyobb koncentráció sok embernek eleinte csípő, viszkető érzést okozhat.

Akik ilyet tapasztalnak azoknak sem kell aggódniuk, mert ha betartják a fokozatosság elvét, akkor rövid idő alatt hozzászoktashutterstock_520961383thatják bőrüket és megszűnik a csípő érzés.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • eleinte csak kis mennyiséget (néhány csepp) és rövid időre (néhány percre) vigyen fel a bőrére
  • eleinte olyan helyre ami nem annyira érzékeny, pl. a lábszárra
  • fokozatosan növelje mind a mennyiséget (naponta lehet növelni néhány cseppel), mind pedig az időtávot (naponta néhány perccel lehet növelni), amíg a bőrön hagyja

Mit tehetnek az átlagosnál is érzékenyebb bőrűek?

Ugyanakkor akiknek az átlagosnál érzékenyebb a bőre, azoknak sem kell lemondaniuk a bőrön keresztül felszívódó magnéziumról, ha a testápolót vagy a még sűrűbb és gazdagabb testvajat használják.

A testápolók használatának előnyei:

1.Ugyan az Ősi Magnézium testápolók 1ml-jében 1/4 annyi magnézium található, mint amennyi a koncentrátumban, de egy átlagos felhasználó a testápolóból nem 2-3 ml-t használ, hanem akár 5-10 mililiternyit, így az alacsonyabb koncentráció ellenére is hozzájuthatnak a megfelelő magnézium mennyiséghez, bőrirritáció nélkül.

2.A stressz és a különböző környezeti hatások fokozottan igénybe veszik a bőrünket is, emellett az Őshutterstock_640053541si Magnézium Koncentrátum magas só tartalma is száríhatja azt. Ezért fontos a bőr fokozott hidratációja. De ha már hidratálunk, akkor miért ne tegyük azt egy szintén magnéziumot tartalmazó testápolóval, ami a magnéziumon kívül shea vajat és édes mandula olajat is tartalmaz, így amellett, hogy hozzájárul a magnézium-bevitelhez, még táplálja is a bőrünket. Sőt, nem tartalmaz semmilyen káros kemikáliát.

3.A magnézium bőrön keresztüli felszívódását a magnézium koncentrációján és a felület nagyságán kívül az idő is befolyásolja. Sokan a koncentrátumot csak a minimális 20 percig hagyják a bőrükön, mivel kényelmetlen, sós érzést okozhat. Ezzel szemben a testápoló használatánál nem alakul ki ez a sós érzés, igy ez tovább is a bőrön maradhat, hosszú órákon át kifejtve jótékony hatását.

További érvek a testápolók mellett:

  • shutterstock_440429551Testápolóink D3-vitamint is tartalmaznak, mely nagyon fontos az egészséges csontozat, illetve az immunrendszer támogatásához, és ötször hatékonyabban szívódik fel a börünkön keresztül, mintha tabletta formájában vennénk be.
  • Egyes testápolókban található MSM, azaz Methylsulfonylmethane is, ami amellett hogy fájdalomcsillapító hatással bír és védi az izületeinket, még egy fontos tulajdonsággal rendelkezik, segíti a magnézium hatékonyabb felszívódását.
  • A melatonin egy nagyon fontos, a szervezetünkben is termelt hormon, amely az alvás minőségét szabályozza, így sikeresen alkalmazzák álmatlanság kezelésére. Egyik testápolónkhoz melatonint is adtunk, így elősegítve a pihentető alvást.
  • Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!