A magnéziumos testápolók 3 előnye

A magnéziumos testápolók 3 előnye

A Magnézium Koncentrátum (olaj) az érzékenyebb bőrűeknél eleinte csipő érzést válthat ki.

A magnézium koncentrátumban, amit sok helyen magnézium olajnak is hívnak, természetes formájában nagyon magas a magnézium-klorid tartalom. Viszonyításképpen a tengervíz átlagosan 3% sót (nátrium-kloridot) tartalmaz, míg a Zechstein-tengerből származó Ősi Magnézium Koncentrátum 31% magnézium-klorid sót tartalmaz. Ez a több mint 1000%-al nagyobb koncentráció sok embernek eleinte csípő, viszkető érzést okozhat.

Akik ilyet tapasztalnak azoknak sem kell aggódniuk, mert ha betartják a fokozatosság elvét, akkor rövid idő alatt hozzászoktashutterstock_520961383thatják bőrüket és megszűnik a csípő érzés.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

 • eleinte csak kis mennyiséget (néhány csepp) és rövid időre (néhány percre) vigyen fel a bőrére
 • eleinte olyan helyre ami nem annyira érzékeny, pl. a lábszárra
 • fokozatosan növelje mind a mennyiséget (naponta lehet növelni néhány cseppel), mind pedig az időtávot (naponta néhány perccel lehet növelni), amíg a bőrön hagyja

Mit tehetnek az átlagosnál is érzékenyebb bőrűek?

Ugyanakkor akiknek az átlagosnál érzékenyebb a bőre, azoknak sem kell lemondaniuk a bőrön keresztül felszívódó magnéziumról, ha a testápolót vagy a még sűrűbb és gazdagabb testvajat használják.

A testápolók használatának előnyei:

1.Ugyan az Ősi Magnézium testápolók 1ml-jében 1/4 annyi magnézium található, mint amennyi a koncentrátumban, de egy átlagos felhasználó a testápolóból nem 2-3 ml-t használ, hanem akár 5-10 mililiternyit, így az alacsonyabb koncentráció ellenére is hozzájuthatnak a megfelelő magnézium mennyiséghez, bőrirritáció nélkül.

2.A stressz és a különböző környezeti hatások fokozottan igénybe veszik a bőrünket is, emellett az Őshutterstock_640053541si Magnézium Koncentrátum magas só tartalma is száríhatja azt. Ezért fontos a bőr fokozott hidratációja. De ha már hidratálunk, akkor miért ne tegyük azt egy szintén magnéziumot tartalmazó testápolóval, ami a magnéziumon kívül shea vajat és édes mandula olajat is tartalmaz, így amellett, hogy hozzájárul a magnézium-bevitelhez, még táplálja is a bőrünket. Sőt, nem tartalmaz semmilyen káros kemikáliát.

3.A magnézium bőrön keresztüli felszívódását a magnézium koncentrációján és a felület nagyságán kívül az idő is befolyásolja. Sokan a koncentrátumot csak a minimális 20 percig hagyják a bőrükön, mivel kényelmetlen, sós érzést okozhat. Ezzel szemben a testápoló használatánál nem alakul ki ez a sós érzés, igy ez tovább is a bőrön maradhat, hosszú órákon át kifejtve jótékony hatását.

További érvek a testápolók mellett:

 • shutterstock_440429551Testápolóink D3-vitamint is tartalmaznak, mely nagyon fontos az egészséges csontozat, illetve az immunrendszer támogatásához, és ötször hatékonyabban szívódik fel a börünkön keresztül, mintha tabletta formájában vennénk be.
 • Egyes testápolókban található MSM, azaz Methylsulfonylmethane is, ami amellett hogy fájdalomcsillapító hatással bír és védi az izületeinket, még egy fontos tulajdonsággal rendelkezik, segíti a magnézium hatékonyabb felszívódását.
 • A melatonin egy nagyon fontos, a szervezetünkben is termelt hormon, amely az alvás minőségét szabályozza, így sikeresen alkalmazzák álmatlanság kezelésére. Egyik testápolónkhoz melatonint is adtunk, így elősegítve a pihentető alvást.
 • Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!
Ősi Magnézium Testápoló Melatonin

Ősi Magnézium Testápoló + Melatonin + OptiMSM

melatonin az emberi agyban képződő és kiválasztódó hormon, amely az alvást – pontosabban az alvás minőségét – szabályozza. A melatonin megnöveli a REM ciklus hosszát – javítva ezzel az alvás minőségét. Az Ősi Magnézium Testápoló egyedülálló formula, mely a 250 millió éves Ősi Magnézium Koncentrátumból készül. Nagy dózisú elemi magnéziumot juttat a szervezetbe. 25% Ősi Magnézium Koncentrátummal, OptiMSM-el, Melatoninnal, shea vajjal és édes mandulaolajjal készül, így táplálja és hidratálttá varázsolja a bőrt, illetve támogatja az ízületeket és a csontozatot is. Érzékenyebb bőrűeknek is ajánlott.  

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

img
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Tényleg felszívódik bőrön keresztül a magnézium? – Tudományos kísérlet

A bőrön át felszívódó magnézium hatása: kísérleti vizsgálat A vérszérum magnéziumszint a magnéziumos csoportban + 22,7% -os változást mutatott, míg [...]

Bővebben

A magnézium és az egészséges várandósság titka

De miért is olyan fontos a magnézium? Jelentős szerep jut neki a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék […]

Bővebben

Tudja meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezete!

Testünk magnéziumtartalmának csak 1 %-a található a vérben és csak 0,3 %-a a szérumban, emiatt a klinikai vérvizsgálatok nem mindig [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

 • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
 • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
 • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
 • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
 • Természetes összetétel Természetes összetétel
 • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0