Lehangoló az idő, és az Ön kedve is? Van összefüggés a kettő között!

Lehangoló az idő, és az Ön kedve is? Van összefüggés a kettő között!

Bár azt mondják, májusi eső aranyat ér, ennyi gazdagságra idén talán Ön sem számított, ugye? Ritka, hogy a tavasz utolsó hónapjában, a nyár küszöbén tartósan csapadékos az időjárás. Az esős időben romlik a közérzet, gyorsabban uralkodhat el rajtunk a levertség, ráadásul az ízületi fájdalmak is könnyebben felszínre kerülnek.

A meteoropátia, és ami mögötte van.

A meteoropátia az a jelenség, amikor az ember érzékenyen reagál az időjárás változásaira. Magyarország különösen érintett, egyes becslések szerint a lakosság kétharmadát megviselik a gyakori frontok. Ez orvosi szempontból nem tekinthető betegségnek, inkább kellemetlenségnek, érzékenységnek, ami azonban rányomja a bélyegét a mindennapokra is. A meteoropátia tünetei fizikaiak és lelkiek is lehetnek.

Zivatar

Fizikai tünetek: Ízületi fájdalmak, görcsök, keringési rendellenességek, szívpanaszok, légzési nehézségek, szédülés. Mivel a reumások hőszabályozási képessége általában nem működik megfelelően, a tartós csapadék fokozott ízületi fájdalmakat okozhat, és a reumás tünetek is súlyosbodhatnak. Gyakori ilyenkor az alváshiány is, a hajszolt életmódot élők, általánosságban is keveset pihenő emberek vegetatív idegrendszere reagál így a szokatlan körülményekre.

Lelki tünetek: Levertség, fáradtság, ingerlékenység, ami a tartós fényhiányból, a kényelmetlen körülményekből is fakadhat. A hosszú tél után a szervezet szinte ki van éhezve a napfényre és a D-vitaminra, “nyárváró” módba kapcsolja magát, ezért élheti meg Ön is szinte csalódásként azt, ha májusban napokon át esik az eső, és újra elő kell venni a sálat, sapkát, csizmát. A lelki tünetek és a kialvatlanság eredményezheti, ha munkahelyén romlik a teljesítőképessége, társas kapcsolatait elhanyagolja, vagy többet és egészségtelenebbül táplálkozik a megszokottnál, hiszen az agy arra stimulál, hogy a kevesebb D-vitamint az evés örömével pótolja.

Eső

A gyerekeknek és az időseknek sem könnyű

A babákat, gyerekeket gyakran a felnőtteknél is jobban megviselik a frontváltozások, és nem tesz jót nekik az sem, hogy a rossz idő miatt kevesebbet tudnak a szabad levegőn mozogni, játszani. A tanév, nevelési év vége felé a legtöbb gyerek egyébként is fáradt, ilyenkor több türelemre van szükség a szülők részéről. Törekedjünk arra, hogy esőben is próbáljunk valamennyi időt rendszeresen a szabadban tölteni, hiszen a gyerekek általában élvezik a szabadtéri játékot ilyenkor is – szerelkezzünk fel gumicsizmával, esőkabátokkal, színes esernyőkkel, meleg ruhával.

Az idős embereknek gyakran még nehezebb a helyzete, hiszen a tartós eső a mozgásukban is akadályozhatja őket, ráadásul a korral mindenki érzékenyebben reagál az időjárás változásaira. Lassulnak a belső folyamatok, a test alkalmazkodóképessége, ami idegesség, kimerültség, feledékenység, levertség, depresszió, szív- és keringési zavarok, szédülés és légzési problémák, görcsök formájában jelenhet meg ilyenkor.

Zápor eső

Hogyan védekezzünk az ellen, amit nem tudunk befolyásolni?

Azt mondják, fölösleges küzdeni az ellen, amin nem tudunk változtatni, de – bármennyire is hihetetlennek hangzik – a kellemetlen, lehangoló időjárás nem tartozik ezek közé. Apróságnak tűnik, de fontos: kerülje a panaszkodást, a negatív emberek társaságát, mert fárasztó és sok energiát emészt fel, amit jobb dolgokra is fordíthat. Fektessen helyette erőfeszítést idegrendszere általános állapotába a megfelelő életmóddal: rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással, minőségi alvással, pozitív hozzáállással és a szervezet ásványi anyag tartalmának megfelelő szinten tartásával!

Eső ellen magnézium!
Ha eddig nem tette, az extrém időjárási körülmények között mindenképp figyeljen oda a megfelelő magnéziumpótlásra, hiszen a saját életét könnyíti meg vele. Magnéziumszintjének mértékéről könnyedén, egy perc alatt megbizonyosodhat »»itt««. A bőrön át adagolható Ősi Magnézium termékek között biztosan megtalálja azt, amelyik gyors és hatékony megoldást nyújthat az alváshiányra, vagy egyéb, a mindennapokat megkeserítő, közérzetet befolyásoló tünetekre.

Tegyen azért, hogy a májusi eső valóban aranyat, ne rosszkedvet és nyomasztó érzéseket szüljön!

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

img
img

L. Ágnes: “Lábgörcsre, illetve stresszoldásra használom a termékeket. Minden nap használom, a görcseim elmúltak és sokkal nyugottabnak érzem magam. Ajánlani tudom csak mindenkinek, fantasztikus termékek, nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ősi Magnéziumra!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Az árnikaolaj áldásos hatásai

Az árnikaolajat az árnika évelő virágzó növény virágaiból állítják elő, mely a százszorszép családba tartozik. A növény Európában őshonos, de [...]

Bővebben

Miért ürülnek ki a szervezetből az ásványi anyagok és vitaminok?

Minden, ami a szervezet magnéziumszintjét lecsökkenti, negatív hatással van ránk. Számos patikai gyógyszer veszélyes mértékben kimerítheti a szervezet magnéziumkészleteit, és [...]

Bővebben

A kálium 13 fantasztikus hatása

Ez a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag az emberi szervezetben, tartalmazza a magas szintű jólét és a jobb életmód fenntartásához [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Nincs termék a kosárban.
0