Étkezési só kockázatai a babavárás alatt

Étkezési só kockázatai a babavárás alatt

Életünk folyamán soha nem fontosabb az egészséges étkezés, mint a terhesség alatt. A múltban az állapotos nőknek azt tanácsolták, hogy legyenek óvatosak a só bevitelével, hogy minimalizálják a puffadást és a vízvisszatartást. Bár nem lehet teljesen elkerülni ezeket a gyakori terhességi panaszokat, a só nem biztos, hogy súlyosbítja őket, és szükséges bizonyos szintű bevitele a folyadékszint fenntartására. Ugyanakkor ha túl sós ételeket eszik, akkor ez az Ön és a baba esetében is káros egészségügyi következményekkel járhat, különösen akkor, ha magas a vérnyomása. Beszéljen orvosával arról, hogy mennyi a megfelelő sóbevitel az Ön számára.

Nátrium ajánlásokmama1

A vérmennyiség nő a szervezetben a terhesség alatt. A só a sejtek egészséges működéséhez szükséges, mert a folyadékot a sejteken kívül tartja. Az Orvostudományi Intézet a terhesség ideje alatt a napi 1,5 grammnak megfelelő nátrium bevitelét határozta meg ajánlott mennyiségnek, ami ugyanaz a nem terhes felnőtteknél is. Ez napi 3,8 gramm sót jelent, mivel az asztali só körülbelül 40% nátriumot tartalmaz. A nátrium elfogadható felső beviteli határa napi 2,3 gramm vagy 5,8 gramm só.

Magas vérnyomás

Ha krónikus magas vérnyomásban szenved, óvatosnak kell lennie azzal, hogy mennyi sót eszik, javasolja a regisztrált dietetikus Amanda Leonardot a BabyCenter weboldalán. Magas vérnyomás esetén kevés vér, oxigén és tápanyag jut el a baba felé, ami növeli a terhességi komplikációk veszélyét. A terhesség alatt a magas vérnyomás kordában tartása érdekében gyógyszeres kezelésre, további megfigyelésre, valamint életmódbeli változtatásokra van szükség, beleértve a sóbevitel visszaszorítását is.

Pre-eclampsia – terhességi mérgezésmama2

Ha a terhesség 20. hete után után magas vérnyomás alakul ki, és fehérje van a vizeletben, akkor valószínűleg pre-eclampsiája van. A pre-eclampsia tünetei a kéz és az arc duzzanata és a hirtelen súlygyarapodás. Ennek a betegségnek a pontos oka ismeretlen, de az étrend hozzájárulhat. A pre-eclampsia kezelésének egyetlen módja a baba világrahozása. Ha még a terhesség első fázisában jár, orvosa valószínűleg azt javasolja, hogy csökkentse a nátrium bevitelét. Ha már magas a vérnyomása, és nem bánik óvatosan a só bevitelével, az előidézheti a pre-eclampsiát, és a komplikációk esélyét is tovább növelheti.

Kalcium kiválasztás

Ha terhes, fontos, hogy elegendő kalciumot kapjon. A babának szüksége van a kalciumra, hogy megfelelően fejlődjön. Ha nem kap elegendő mennyiséget a tápanyagból, akkor a kismama teste kiveszi a kalciumot a saját csontjaiból, hogy biztosítsa a baba fejlődését. Ez elősegítheti a csökkent csonttömeg és csontritkulás kialakulását a későbbiekben. Az Oregon Állami Egyetemen a Linus Pauling Intézet szerint a magas sótartalmú étrend elvszívja a vizeletből a kalciumot, megvonva ezt a létfontosságú tápanyagot Öntől és gyermekétől.

Kiváló lehetőség a bevitt nátrium mennyiségének csökkentésére az Ősi Magnézium Asztali só, mely ráadásul magnéziumot is tartalmaz, amire a kismamáknak fokozottan van szükségük.

so-nagy

Ősi Magnézium Asztali só

Tegye egészségesebbé a mindennapi étkezéseket - kompromisszumok nélkül! Az Ősi Magnézium magnéziummal dúsított, csökkentett nátriumtartalmú étkezési sót az Oriola-KD gyártja, a népszerű PANSALT gyártója. Íze, állaga és kinézete megegyezik az általános étkezési sókéval. Átlagos napi 10g só fogyasztásával 120mg elemi magnéziummal támogatja a szervezete magnézium szükségletét, ami a napi szükségelet 30-40%-a.

3 490Ft helyett most csak

2 990Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Magnézium a terhesség alatt – mennyit és mennyi ideig?

A várandósság és a magnézium Testünkben több mint 25 g magnézium található. Ez a mennyiség a csontokban, a szövetekben, a [...]

Bővebben

10 tápanyag, amire minden gyereknek szüksége van (5 és 8 éves kor között)

Kalcium: Erősíti a csontokat és a fogakat, elősegíti az egészséges idegsejt- és izomműködést, segíti a vér alvadását, és segít a […]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft