Az MSM megdöbbentő hatásai

Az MSM megdöbbentő hatásai

Az Oregon Egészségügyi Egyetem sokéves klinikai alkalmazásban kimutatta, hogy az MSM:

 1. gátolja az idegrostok mentén fellépő fájdalomimpulzusokat
 2. csökkenti a gyulladást
 3. növeli a szervezet vérellátását
 4. csökkenti az izomgörcsöt
 5. lágyítja a hegszövetet, így elősegítve a sebgyógyulást

A témához kapcsolódó kutatás részletei angol nyelven itt olvashatóak.

Az MSM a metil-szulfonil-metán (CH3) 2S02 képletű kén-vegyület a természetben számos friss élelmiszerben előfordul, de a feldolgozás során gyakran elvész.

 

shutterstock_254967418Legfontosabb szerepe a szervezetben a kollagénszintézis, vagyis a bőr, az erek, a haj és a körmök kialakulásában és karbantartásában van. Fő előnye, hogy a sejteket, a bőrt és az ereket rugalmasan tartja. Éppen ezért ezt a szerves ként gyakran tekintik a “szépség ásványának”. A sejtfalat áteresztővé teszi, hogy a tápanyagok szabadon áramolhassanak a sejtekbe, és a toxinok könnyebben kiürüljenek.

Az aminosavláncok általában kénhidakkal kapcsolódnak egymáshoz. Ha nincs elegendő szerves kén a szervezetünkben, a sejtek elvesztik rugalmasságukat. Az eredmény az öregedés jól ismert jeleinek megjelenése: növekvő ráncok, hegesedés, keményedő artériák stb. A megfelelő MSM-bevitel képes jelentős mértékben visszafordítani ezeket a folyamatokat, beleértve a tüdőtágulatot is.

Az MSM-et a sportolók az állóképesség növelésére és az izomfájdalmak minimalizálására használják. Ez a hatás elsősorban annak köszönhető, hogy nagymértékben növeli a szervezet azon képességét, hogy kiürítse a metabolikus maradványokat és a toxinokat a sejtekből. Sőt úgy tűnik, hogy segít a krónikus fáradtságban szenvedőknek is. Az MSM csökkentheti a stressz hatásait és a stresszel kapcsolatos halálozások előfordulását.

Az MSM csökkentheti vagy megszüntetheti az élelmiszerekre, vegyi anyagokra és a belélegzett allergénekre történő allergiás reakciókat. Csökkentheti a reakciókat a szúnyogok, méheshutterstock_233017276k, mérgező pókok és kígyók harapására. Csökkentheti a gyulladást, a fájdalmat, a merevséget és az ízületi gyulladás vagy más mozgásszervi rendellenességek által okozott duzzanatot, és ezáltal segít a vérkép normalizálásában. Hatásos lehet más krónikus degeneratív vagy gyulladásos állapotok, mint például
Alzheimer-kór, rák, Crohn-betegség, myasthenia gravis és Parkinson-kór esetében is.

Úgy tűnik, az MSM normalizálja a mentális állapotunkat is. Az MSM kiegészítőt szedő egyének kevésbbé hajlamosak a hangulatváltozásokra és a depresszióra. Úgy tűnik, erősíti az immunrendszert, illetve az íz- és illatérzékelést. Támogatja a májat a méregtelenítésben, és ezzel segít a kábítószer-elvonási tünetek enyhítésében is.

Hogyan használjuk az MSM-et?

Az MSM-et bejuttatshutterstock_147347126hatja szervezetébe étrend-kiegészítővel, illetve bőrön keresztül is, így kikerülve az emésztőrendszert, ezáltal fokozva a felszívódás mértékét.

Teljesen biztonságosnak számít még nagy mennyiségben is.

A napi ajánlott bevitel általában 5 és 20 gramm között váltakozik. Próbálja módosítani az adagbevitelt a megfigyelt hatások szerint. Kezdetben körülbelül 1 g-ot vigyen be, és fokozatosan növelje a dózist a teljes mennyiségig.
A lassú adagnövelés oka az, hogy az MSM gyakran kedvező, de kellemetlen “méregtelenítő” reakciókat okozhat. Ez néhány napig fejfájást, hányingert, hasmenést vagy gyengeséget okozhat. A tisztító reakciók a hatékony gyógymódok közös és szükséges része.

Ha egy konkrét egészségügyi problémát gyorsabban szeretne leküzdeni, akkor kísérletezhet a szokásos dózis megemelésével is.

Az eredeti angol nyelvű forrás itt érhető el!

15

Ősi Magnézium Testvaj + OptiMSM

Az Ősi Magnézium Testvaj egyedülálló formula, mely  a 250 millió éves Ősi Magnézium Koncentrátumból készül. Nagy dózisú elemi magnéziumot juttat a szervezetbe. 35% Ősi Magnézium Koncentrátummal, OptiMSM-el, shea vajjal és édes mandulaolajjal készül, így táplálja és hidratálttá varázsolja a bőrt.

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Az MSM 6 pozitív hatása

Akár bőrön helyileg alkalmazva vagy szájon át szedve, az MSM különösen népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek [...]

Bővebben

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

Segíthet-e a magnézium az ízületi gyulladások és fájdalmak kezelésében?

Az ízületi gyulladások legnyilvánvalóbb velejárója a fájdalom. Az idült ízületi gyulladás és reumás ízületi gyulladás okozta fájdalmakban szenvedő betegek gyakran [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

 • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
 • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
 • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
 • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
 • Természetes összetétel Természetes összetétel
 • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft