A nátrium-klorid 4 féle kockázata

A nátrium-klorid 4 féle kockázata

A nátrium-klorid, más néven étkezési só, segít fenntartani a megfelelő folyadék egyensúlyt a szervezetben. Élelmiszerek tartósítására is használják. A só nátriumtartalma a legfontosabb az egészségünk szempontjából, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala szerint. Noha napi jelentős mennyiségű nátriumot kell bevinni, hogy egészséges maradjon – akár 1500 mg-ot is – a több, mint 2300 mg (kb. egy nagy teáskanál só) már káros is lehet.

Növeli a vérnyomást

A vérnyomás a véráramlás nyomásának mérése az artériás falak ellen, amikor a szív pumpálja a vért. A magas sótartalmú étrend növelheti a vérnyomást, mert a só felesleges folyadékokat fog meg a szervezetben, és ezáltal terheli a szívét. Ha a vérnyomása hosszabb ideig megnő és magas marad, akkor az artériák falainak alkotó szövetei túlnyúlnak a normál határon, ami olyan problémákat vet fel, mint a vérrögképződés fokozott kockázata, érrendszeri hegesedés, érrendszeri gyengeségek és a keringési rendszer megnövekedett terhelése.

shutterstock_357763538Sebezhetőbbé tesz a vesekővel szemben

A vesekövek akkor alakulhatnak ki, ha a vizeletben lévő anyagok, például a foszfor, a kalcium és az oxalát túlságosan koncentrálódnak. Ha magas sótartalmú diétán van, a sóban jelen lévő nátrium miatt a veséje több kalciumot választ ki a vizeletében. A vizeletben lévő extra kalcium foszfort és oxalátot kombinál, kalcium-foszfátot és kalcium-oxalát kövek formájában. A vesekövek kockázata nő a túlzott napi sófelhasználással. A vesekövek tünetei közé tartozik a vér a vizeletben, a vizelet elzáródása és a hát vagy a derék körüli intenzív fájdalmak.

Növeli a csontritkulás kockázatát

A nagy mennyiségű sóbevitel miatt a vizeletben a kalcium elvesztésének ellensúlyozására a szervezet kivonhatja a kalciumot a csontjaiból, ami magasabb csont-ásványveszteséghez vezethet. Ez megnövelheti a csontritkulás kockázatát, amely gyengíti a csontokat, így azok könnyebben eltörhetnek. Bárkinél kialakulhat ez a betegség, de az idősebb nők körében a leggyakoribb. Az osteoporosis csendes betegség, mert a csontvesztés észrevehető tünetek nélkül jelentkezik. Elképzelhető, hogy nem is tudja, hogy ebben a betegségben szenved, amíg egy hirtelen esés vagy ütés nyomán csonttörés nem következik be.

shutterstock_521817334Megemeli a stroke kockázatát

A stroke akkor fordul elő, ha egy véredényt, amely tápanyagokat és oxigént szállít az agyba, megakadályozza egy vérrög. Ennek következtében az agy egy része nem tudja megkapni az oxigént és a vért, és sejtjei elhalnak. A túl sok só bevitele által kiváltott magas vérnyomás növelheti a stroke kockázatát. A magas vérnyomás gyengítheti az artériákat az egész testben, ezáltal a gyengített artériák megnövelik a stroke kockázatát az agyban.

so-nagy

Ősi Magnézium Asztali só

Tegye egészségesebbé a mindennapi étkezéseket - kompromisszumok nélkül! Az Ősi Magnézium magnéziummal dúsított, csökkentett nátriumtartalmú étkezési sót az Oriola-KD gyártja, a népszerű PANSALT gyártója. Íze, állaga és kinézete megegyezik az általános étkezési sókéval. Átlagos napi 10g só fogyasztásával 120mg elemi magnéziummal támogatja a szervezete magnézium szükségletét, ami a napi szükségelet 30-40%-a.

3 490Ft helyett most csak

2 990Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

img
img

K. Levente – Masszőr: “Kipróbáltam az Ősi Magnéziumot, nekem bevált, így fel mertem venni a repertoáromba is. Sokat szenvedtem az éjszakai vádligörcsöktől, ami teljesen elmúlt. Használom a szalonomban is, a vendégek szívesen választják és elégedettek vele.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

Mi befolyásolja a magnézium felszívódását?

Tudta? A magnézium felszívódását segíti többek között: a rágás a pürésítés a párolás A köztudat elsősorban a kalciumra fókuszál, és figyelmen [...]

Bővebben

Hogyan vegyük elejét a lábizom-görcsöknek

A görcs igazi rémálom lehet, különösen, ha éjszaka erre kell ébrednünk. A lábgörcs leggyakrabban a vádliban vagy a térdínakban jelentkezik, [...]

Bővebben

A kálium 13 fantasztikus hatása

Ez a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag az emberi szervezetben, tartalmazza a magas szintű jólét és a jobb életmód fenntartásához [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft