A transzdermális magnézium-klorid alkalmazása előnyös lehet a fibromyalgiás betegek számára

A Journal of Integrative Medicine közelmúltban megjelent tanulmányából kiderül, hogy a bőrön át felszívódó magnézium-klorid használata javíthatja a fibromyalgiában szenvedő betegek állapotát.

shutterstock_488524096A fibromyalgia egy krónikus fájdalom-szindróma, jelenleg pontosan ismeretlen tényezők miatt. A mélyre terjedő fájdalom mellett a fibromyalgiában szenvedő betegek fáradtsággal, depresszióval és alvászavarokkal küzdenek. Az Egyesült Államokban a nők mintegy 3,5%-ánál és a férfiak 0,5%-ánál diagnosztizálják ezt a betegséget. Néhány előzetes bizonyíték azt mutatja, hogy a fibromyalgia egy a fokozott stresszhez kötődő rendellenesség, és a nyomelemek, illetve az antioxidánsok hiánya is szerepet játszhat a kapcsolódó tünetek kialakulásában.

A transzdermális magnézium-klorid hatása a fibromyalgiában szenvedő betegek esetében: megvalósíthatósági tanulmány” című kiadvány, a Rochester Mayo Klinika kutatócsoportja által végzett kísérletet foglalja össze, mely arra kereste a választ, hogy a transzdermális magnézium javíthatja-e a női fibromyalgia tüneteit.

A Rochester Mayo Klinikán ezzel a betegséggel összesen 40 női beteget diagnosztizáltak. Minden betegnél bőrön át juttattak be transzdermális magnézium-klorid (MgCl2) oldatot, és arra kérték őket, hogy naponta két alkalommal 4 permetet fújjanak magukra 4 héten keresztül. A betegeket ezután felkérték, hogy töltsenek ki egy tesztet, mindezt a 2. és 4. héten megismételve.

Ezen módszer alkalmazásával az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálatot befejező 24 betegnek a 2. shutterstock_625643096és a 4. héten is jelentősen javult az állapota. Az eredmények azt is kimutatták, hogy a betegeknél szignifikáns javulás volt tapasztalható a fibromyalgia minden kísérő tünetében. Azonban a bőrirritáció gyakori mellékhatás volt, és sok problémát okozott.

“A kísérleti vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a transzdermális MgCl2, amelyet naponta kétszer alkalmaznak a felső és az alsó végtagokon, előnyös lehet a fibromyalgiában szenvedő betegek számára. További, nagyobb mintanagyságú, és sejten belüli magnézium mérésekkel végzett vizsgálatok várhatóak. “- jelentették be a kutatók a tanulmányban.

Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!