A transzdermális magnézium-klorid és a fibromyalgia

A transzdermális magnézium-klorid és a fibromyalgia

A transzdermális magnézium-klorid alkalmazása előnyös lehet a fibromyalgiás betegek számára

A Journal of Integrative Medicine közelmúltban megjelent tanulmányából kiderül, hogy a bőrön át felszívódó magnézium-klorid használata javíthatja a fibromyalgiában szenvedő betegek állapotát.

shutterstock_488524096A fibromyalgia egy krónikus fájdalom-szindróma, jelenleg pontosan ismeretlen tényezők miatt. A mélyre terjedő fájdalom mellett a fibromyalgiában szenvedő betegek fáradtsággal, depresszióval és alvászavarokkal küzdenek. Az Egyesült Államokban a nők mintegy 3,5%-ánál és a férfiak 0,5%-ánál diagnosztizálják ezt a betegséget. Néhány előzetes bizonyíték azt mutatja, hogy a fibromyalgia egy a fokozott stresszhez kötődő rendellenesség, és a nyomelemek, illetve az antioxidánsok hiánya is szerepet játszhat a kapcsolódó tünetek kialakulásában.

A transzdermális magnézium-klorid hatása a fibromyalgiában szenvedő betegek esetében: megvalósíthatósági tanulmány” című kiadvány, a Rochester Mayo Klinika kutatócsoportja által végzett kísérletet foglalja össze, mely arra kereste a választ, hogy a transzdermális magnézium javíthatja-e a női fibromyalgia tüneteit.

A Rochester Mayo Klinikán ezzel a betegséggel összesen 40 női beteget diagnosztizáltak. Minden betegnél bőrön át juttattak be transzdermális magnézium-klorid (MgCl2) oldatot, és arra kérték őket, hogy naponta két alkalommal 4 permetet fújjanak magukra 4 héten keresztül. A betegeket ezután felkérték, hogy töltsenek ki egy tesztet, mindezt a 2. és 4. héten megismételve.

Ezen módszer alkalmazásával az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálatot befejező 24 betegnek a 2. shutterstock_625643096és a 4. héten is jelentősen javult az állapota. Az eredmények azt is kimutatták, hogy a betegeknél szignifikáns javulás volt tapasztalható a fibromyalgia minden kísérő tünetében. Azonban a bőrirritáció gyakori mellékhatás volt, és sok problémát okozott.

“A kísérleti vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a transzdermális MgCl2, amelyet naponta kétszer alkalmaznak a felső és az alsó végtagokon, előnyös lehet a fibromyalgiában szenvedő betegek számára. További, nagyobb mintanagyságú, és sejten belüli magnézium mérésekkel végzett vizsgálatok várhatóak. “- jelentették be a kutatók a tanulmányban.

Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

V. Veronika – Budapest: “Bár kicsit csípi a bőröm a pattanásokon, de nagyon jó termék. Egy alkalommal nagyon erős derékfájást mulasztott el, továbbá kellemesen el is lazít. Csak ajánlani tudom.”

img
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A magnézium és az álmatlanság vagy insomnia

Néhány tény az alvási rendellenességekről, inszomniáról: A nők 63%-a, míg a férfiak 54%-a szenved álmatlanságtól legalább 2 alkalommal hetente Inszomnia [...]

Bővebben

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódásnak köszönhötően a termék [...]

Bővebben

A kálium 13 fantasztikus hatása

Ez a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag az emberi szervezetben, tartalmazza a magas szintű jólét és a jobb életmód fenntartásához [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft