A túl sós étrend tünetei

A túl sós étrend tünetei

Túl sok sót fogyasztani könnyebb, mint gondolná. Bizonyos jelek arra, hogy túl sok sót fogyasztunk – például a szomjúság – nyilvánvalóak. A nagyobb probléma az, hogy a sóból származó nátrium súlyos egészségügyi problémákat okoz, amelyek nem mindig mutatnak tüneteket.

shutterstock_277948187A só nélkülözhetetlen

A só nátriumot és kloridot tartalmaz. Közelebbről 40% nátriumot és 60% kloridot tartalmaz. Mindkét ásványi anyag elektrolit, amely segít szabályozni a szervezetben található víz mennyiségét. A klorid a gyomorsav lényeges összetevője, míg a nátrium szükséges az izmok és az idegek működéséhez. A nátrium ajánlott bevitele naponta 1500 mg, ami a Linus Pauling Intézet szerint 3.800 mg sónak felel meg. Ez a napi ajánlás körülbelül kéthatmad teáskanál asztali sót jelent.

Szomjúság

A szomjúság az első jele annak, hogy túl sok sót fogyaszt. Az emberi test keményen dolgozik, hogy megtartsa a nátrium megfelelő koncentráció-szintjét. Amikor ez a szint túl magasra kerül, a rendszer a megfelelő egyensúlyt helyreállítja. Mivel a nátriumot folyadékokban oldják fel, a szervezet csökkenti az ásványi anyag koncentrációját a folyadékok mennyiségének növelésével. A vese segít kiüríteni a vizeletet. Ugyanakkor a receptorok, amelyek érzékelik a nátrium egyensúlytalanságot, azt üzenik az agynak, hogy növelje a szomjúság érzését.

Vízkiemelés

A túlzott só-bevitel növeli a nátrium szintjét, ezáltal a szervezet megtartja a vizet. Mivel az extra folyadékok felszaporodnak a szövetekben, duzzanatok keletkeznek. Ez a duzzanat, az úgynevezett ödéma, hatással van a test különböző részeire, de gyakran előfordul az arc, a kéz, a láb, a boka és területén. A sóbevitel visszaszorítása enyhíti az ödémát. Az érintett testrész felemelése, a testmozgás szintén segít a duzzadás leküzdésében. Ha az ödéma nem távozik, forduljon orvosához, mert súlyosabb egészségi állapot jele is lehet.

shutterstock_397955782Csendes és komoly

A magas nátriumtartalom növeli a testben lévő víz mennyiségét, beleértve a vér mennyiségét is. Az extra vér a véredény falai felé tolódik és az eredmény magas vérnyomás. A magas vérnyomással járó probléma az, hogy ritkán okoz tüneteket. Vannak, akik fejfájást tapasztalhatnak, de sokáig magas vérnyomása lehet anélkül, hogy tudná. A kezeletlen magas vérnyomás károsítja a véredényeket, valamint a szívet és a veséket. A tünetek nem jelennek meg, amíg a károsodás nem érinti az egészségét, és a típusa attól függ, hogy melyik testrész gyengül. Veszélyes jelzés következhet be stroke vagy szívroham formájában.

so-nagy

Ősi Magnézium Asztali só

Tegye egészségesebbé a mindennapi étkezéseket - kompromisszumok nélkül! Az Ősi Magnézium magnéziummal dúsított, csökkentett nátriumtartalmú étkezési sót az Oriola-KD gyártja, a népszerű PANSALT gyártója. Íze, állaga és kinézete megegyezik az általános étkezési sókéval. Átlagos napi 10g só fogyasztásával 120mg elemi magnéziummal támogatja a szervezete magnézium szükségletét, ami a napi szükségelet 30-40%-a.

3 490Ft helyett most csak

2 990Ft

Megnézem a részleteket

Szeretne még többet tenni egészségéért?

img

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

Kérem az ingyenes tudásanyagot!
Egy orvos véleménye
img

Dr. Csomai Zita

Orvos-természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeuta 3 gyermekes anyuka

img
Harmadik gyermekemmel voltam várandós, amikor először találkoztam az Ősi Magnézium géllel. Nagyon megörültem neki, mert korábban gyakran jelentkeztek magnéziumhiányra utaló tüneteim, mint például lábikragörcs, fáradékonyság. A tabletta vagy kapszula formájú…
img

Kammerer Zoltán – háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó: “Az utóbbi időben kezdtem el használni az Ősi Magnézium Koncentrátumot és Fürdősót. Azóta az izomgörcsök teljesen megszűntek, a regenerálódás is sokkal könnyebben megy. Az elején kicsit bizsergett tőle a bőröm, de ahogy egyre többet használom, már nem is érzem.”

img
img

Bogár János – az év ultramaraton futója 2007-ben: “Én hajlamos voltam a görcsökre, de a termék használata óta ezek csökkentek. Mivel kíméletesen, külsőleg szívódik fel, eleve laza izomzattal indulok az edzésekre, ami meg is marad több órán át. Minden téren pozitív a termék hatása!”

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A kálium 13 fantasztikus hatása

Ez a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag az emberi szervezetben, tartalmazza a magas szintű jólét és a jobb életmód fenntartásához [...]

Bővebben

A magnéziumhiány jelei – a 6 leggyakoribb tünet

A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni, mivel rendkívül sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Nehéz azt is megvizsgálni, hogy egy személy elegendő [...]

Bővebben

Miért a Magnézium Klorid?

A magnézium-kloridot sok egészségügyi szakember „a fő magnéziumvegyület”-ként emlegeti, mivel ismert, hogy belsőleg és külsőleg alkalmazva is igen magas hatékonyságú. [...]

Bővebben

Röviden a lényeget Az ősi magnéziumról

Önt csak a lényeg érdekli? Transzdermális magnézium pótlás három percben, nézze meg összefoglaló videónkat

Miért válassza az Ősi Magnéziumot?

  • 250 millió éves érintetlen természeti kincs 250 millió éves érintetlen természeti kincs
  • 30 napos pénz-visszafizetési garancia 30 napos pénz-visszafizetési garancia
  • Tanulmányokkal igazolt hatás Tanulmányokkal igazolt hatás
  • Optimális, transzdermális felszívódás Optimális, transzdermális felszívódás
  • Természetes összetétel Természetes összetétel
  • Ingyenes szállítás 9990 Ft felett Ingyenes szállítás 9990 Ft felett
250 millió éves érintetlen természeti kincs

250 millió éves érintetlen természeti kincs

30 napos pénz-visszafizetési garancia

30 napos pénz-visszafizetési garancia

Tanulmányokkal igazolt hatás

Tanulmányokkal igazolt hatás

Optimális, transzdermális felszívódás

Optimális, transzdermális felszívódás

Természetes összetétel

Természetes összetétel

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

Ingyenes szállítás 9990 Ft felett

0 termék 0Ft